Статии  
ЗА ДАЧИЯ ЕКСПРЕС "Dacia Express"
08 June 2011

ЗА ДАЧИЯ ЕКСПРЕС

Уважаеми колеги железопътни моделисти, на Вашето внимание искам да представя един влак, който ме впечатли достатъчно силно, за да събера негово копие в мащаб 1:87 (НО).

Влакът се нарича ”Дачия експрес” и пътува по направлението Виена - Будапеща - Брашов - Букурещ.

Като цяло румънските подвижни състави от пета епоха се отличават с пищна външна окраска, модерно и комфортно обзавеждане. „Дачия експрес” не се отличава от норматива, като в композицията присъстват второкласни вагони тип AVA-200, спални вагони тип WLAB, австрийски и унгарски кушет вагони и вагон-бар. Начело на влака е локомотив клас 47-060 ЕА с уникално оцветяване в червено и бяло (модернизирана версия).

Убеден съм, драги приятели, че пътуването с „Дачия експрес” е едно доста вълнуващо приключение особено за онези, които ценят влаковете не само като средство за превоз.

Развиващата се технологична епоха е увлякла със себе си и усъвършенствала железопътните превозни средства, правейки пътуването комфортно и приятно. Това позволява да се обърне вниманието към детайлите на самите вагони и локомотиви. „Дачия експрес” е подобаващ пример. Сигурен съм, че всеки пътувал с него ще се съгласи с това ми твърдение.

Начинанието за комплектоването на „Дачия експрес” в мащаб 1:87 никак не бе лесно, но благодарение на всеотдайни колеги и късмет успях да докарам нещата до 80% успех. До този момент влаковата композиция включва два второкласни вагона тип AVA-200 и два спални вагона тип WLAB.

За бъдеще ще има два вагона от същия тип AVA-200 в сиво-синя окраска, един унгарски спален и един австрийски вагони. Страстта по сглобяването и тръпката на очакване за резултати е голяма. Чувствам се щастлив, че притежавам „ДАЧИЯ ЕКСПРЕС”!

Сподели facebook Facebook twitter Twitter


© 2024 RailwayPassion. Всички права запазени. Special thanks to the cool guys of StudioITTI Уеб дизайн и изработка на интернет сайт от Студио ИТТИ - Уеб базирани решения
Национална среща на железопътните моделисти в България Сдружение "Клуб Железопътен Моделизъм – България"