Проекти  

Вие се впечатлявате от външния вид и с право! Но има и още едно нещо, с което макетът е впечатляващ и то не е видимо веднага с просто око от снимките - това е автоматиката и управлението на макета. 
Самият автор работи в диспечерския пункт на най-модерно обзаведената и най-автоматизираната отсечка в България по първа линия - отсечката София-Пловдив и както може да се предположи от това, е запознат в детайли с всички възможни гарови централизации използвани някога у нас. Макетът в най-големи подробности е организиран точно както се прави в истинската железница, като се започне от пулта с външния му вид и управлението и се завърши с последните подробности от рода на табла и циментови канали за инсталациите, номерация на стрелки, светофОри и други апарати. А ако ви отвори документацията, ще видите цялостен план и всички схеми по стандартите на БДЖ. Някой спомена за апаратите на стрелките - да, направени са каквито са в действителност. За сигнализацията (светофори и т.н.) мисля че не е нужно дори да обяснявам, че функционира точно както трябва, като в момента е избрана "Сигнализация по БДЖ" като по-атрактивна, а преминаването към системата по "скоростната сигнализация" става с изваждане на светофорите от цоклите им и слагането в тях на другите, като в същите цокли могат да се сложат дори и семафори ако ще караме возила от 1-ва, или 2-ра епоха. Все пак това е макет с модели и някои подробности от цялата автоматика на една истинска гара са умишлено пропуснати като ненужни и нелогични, но най-добре някой ден той сам ще обясни кое, как и защо.
И като обобщение - Сериозно изпипан макет от железничар професионалист!

CALLlO
1. Скоростна сигнализация: - http://okoto.info/files/title_01.avi
2. Обикновенна /БДЖ/ сигнализация: - http://okoto.info/files/title_02.avi
3. Дизелов вариант: - http://okoto.info/files/title_03.avi
4. Ретровариант: - http://okoto.info/files/title_04.avi
5. Отпаднали сцени: - http://okoto.info/files/title_05.avi
6. Витрина: - http://okoto.info/files/title_06.avi


Прочети повече за проекта >>

Тагове: Макет
Коментари
Ростислав Светославов Коцев - 16/06/2011
Кюстендил е родният ми град.Благодаря ти че си направил влак за него

николай петров - 06/06/2011
Има много враждебни маршрути което не отговаря на правилниците в БДЖ!

Пламен Петров Георгиев - 19/04/2011
Нямам думи...! Много е интересно. Лично на мен ми липсва контактната мрежа( може би е професионално изкривяване). Но, този макет ми дава надежда, че и на по-малко разстояние стават прекрасни модели. Продължавай все така да обичаш хобито си. Успех! Поздравления!

Добави коментар
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Ако желаете да участвате в конкурса за най-добър коментар, моля впишете e-mail адреса си и трите си имена.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*
Сподели facebook Facebook twitter Twitter


© 2024 RailwayPassion. Всички права запазени. Special thanks to the cool guys of StudioITTI Уеб дизайн и изработка на интернет сайт от Студио ИТТИ - Уеб базирани решения
Национална среща на железопътните моделисти в България Сдружение "Клуб Железопътен Моделизъм – България"