Събития  
Седмица на Бащата
14 November 2014

17-23 ноември 2014 г. – Обединение от 10 неправителствени организации с опит в работата с деца, родители, образователни и социални институции, стартира официално Седмица на Бащата http://mencare.bg/sedmica-na-bashtata-17-23-noemvri/. “Седмица на Бащата” е инициатива към национална кампания „Да бъдеш Баща“ (http://mencare.bg/). Нейната цел е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

КАКВО: Посещение на Kлуб "Железопътен моделизъм  - България"

КОГА: 22 ноември 2014, 13-16ч.

КЪДЕ: Помещението на клуба - София, ул. Кукуш 1, сграда Инкомс-Инструменти и механика АД, ет. 3, зала A-409

Контекст: „Да бъдеш Баща” е част от международна кампания MenCare – a global fatherhood campaign, която се провежда в над 20 страни от 5 континента (http://men-care.org/). Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници с оглед на пълноценно развитие на децата. В България кампанията се реализира с подкрепата на OAK Foundation.

Партньори-инициатори на кампанията: Фондация „Асоциация Анимус“, „Български център за джендър изследвания“, Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“, Фондация „За Нашите Деца“, „Институт по социални дейности и практики“, Фондация „Лале“, „Национална мрежа за децата“, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Асоциация „Родители“ (основен координатор), „Център за изследвания и политики за жените“.

За допълнителна информация:

http://railwaymodellingclub.com

http://www.railwaypassion.com/forums

Тагове: Седмица на Бащата  инициатива  организации
Коментари
Добави коментар
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Ако желаете да участвате в конкурса за най-добър коментар, моля впишете e-mail адреса си и трите си имена.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*
Сподели facebook Facebook twitter Twitter