Събития  
Нюрнберг 2011 – или до там и обратно :)
11 February 2011

За повечето хора периода между 3.2.-8.2 2011 е просто част от ежедневието, но за някои от нас това е време, през което фирмите-производителки на любимите ни неща от хобито се събират на най-голямото изложение в Европа – Nürnberg Toy Fair, за да покажат и демонстрират своите новости.
Бих описал изложението в Нюрнберг като Мека за поклонение на нас, любителите-хобисти.
С гордост искам да споделя, че тази година там имаше и българско участие. Любезните домакини, приютили нашата красавица  в синьо-бяло райе и лого на БДЖ, разбира се, бяха фирма А.С.М.Е. Тя беше представена заедно с другите посестрими с лого на CFR, изложени в специално отделена за тях витрина.










Щанда на домакините, разположен непосредствено до входа на палатата, издържан в корпоративно червен цвят, беше опасан с фриз от думи на италиански, английски, немски, френски, румънски, и ... БЪЛГАРСКИ език – „Страст към влаковете”!!!
Гледката на българската машина и това силно послание, изписано на български, ме накараха да се чувствам горд в тази огромна зала, пълна с макети, влакове и хора, разговарящи на различни езици...
Вълнението беше още по-голямо, когато виждах хора, които имат почти всичко, произведено в тяхната епоха и администрация, да гледат с възхищение и да се интересуват от нашата красавица.
Но удивлението не е само от мострата на произведения вече български локомотив серия 46. В брошурата за новостите за 2011 виждам и други артикули с логото на БДЖ и надписи на кирилица, а на един от тях е изписано на латиница RAILWAY BULGARIA . Освен локомотиви, в брошурата има и проект за цяла композиция, отново с логото на БДЖ, и отделни вагони.
Тук съм качил малко снимки от изложението.

Коментари
Пламен Петров Георгиев - 19/04/2011
Страхотен репортаж. Едва ли някога ще мога да посетя такъв форум...?! Много бих желал, но...има много причини от семейно естество, които ме спъват. Но се радвам на хора, които са там и се стараят по всякакъв начин да ни приобщят и нас към това събитие. Подзравявам ви и успех в бъдещите планове.

Добави коментар
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Ако желаете да участвате в конкурса за най-добър коментар, моля впишете e-mail адреса си и трите си имена.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*
Сподели facebook Facebook twitter Twitter


© 2024 RailwayPassion. Всички права запазени. Special thanks to the cool guys of StudioITTI Уеб дизайн и изработка на интернет сайт от Студио ИТТИ - Уеб базирани решения
Национална среща на железопътните моделисти в България Сдружение "Клуб Железопътен Моделизъм – България"