Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Постоянно осветление във вагоните

<< < (7/11) > >>

bdz43r:
Ако осветлението е със светодиоди, кондензаторът ще може да го задържи за секунда. С крушки обаче трябва половината вагон да е пълен с кондензатори.

XRISTO:
А, че то какво значение има марката?!Все си е трансформатор - ако ще и единият да е китайски, а другият немски, примерно, няма никакво значение.Принципното устройство е еднакво.  :spiteful:

eurostar:
Аз не разбирам много, но мисля, че американският траф може да е с други херцове. Пуснал съм го през преобразувател 110-220 V. Иначе осветлението ми вече е изцяло с диоди.

XRISTO:
Ами такива са му херцовете, каквито му пуснеш  от нашият роден български контакт.  ;D
Иначе са си две намотки от медна тел (напоследък взеха да правят и с алуминиева  :spiteful:) и четири диода или селен - нищо кой - знае какво като устройство.  :hi:

eurostar:

--- Цитат на: bdz43r link=topic=100.msg44199#msg44199 date=1279001854 ---Ако осветлението е със светодиоди, кондензаторът ще може да го задържи за секунда...

--- Край на цитат ---

Но този кондензатор има ли си някакви спецификации: омове, ватове, ампери, волтове? Като ме питат в магазина какво да кажа - търся едно, което прилича на леща с две телчета!? И как се свързва от захранването към диодите? Във всеки ли вагон трябва да се слага или един ще стигне за цялата композиция (около 20 диода)?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия