Мен лично не ме брига дали ще са фиксирани или ще са пуснати като простор жиците - в крайна сметка това е подход на моделиста!!! Някои действат мърляво, други са перфекционисти в изработката. Който е мърляч, и да ги укрепваме, и да ги фиксираме, пак ще бъде недодялано. Даже рискуваме да не можем да съединим един модул с друг, защото мърлячът е използвал инчова линийка вместо милиметрова да речем .... или е объркал източната със западната страница, или е разменил женското с мъжкото ...
Така че аз съм против фиксирането.
Тръгнали сме клуб да регистрираме, а се дърляме за кабелни снопове ... засрамете се всички!!!! Кой крив, кой прав - в очите на едни хора даден човек е крив, в очите на друг - прав.
Като изключим факта, че темата е анкета, мога да ревна с пълен глас, че драките тук са напълно излишни и не на място. Всеки има право на мнение. Всеки може да си промени мнението поради някаква причина ... може пък да е констатирал, че първоначалното му мнение не е обосновано и е в грешна насока.
Няма значение кой е създал форума и за кого го е създал!!! Но е похвална е идеята и факта, че това вече Е направено. Всичко започва с желание, което после иска ресурси, за да се реализира. Така че мога да кажа само браво на тези, които са наченали всичко това.
Убеден съм, че никой от хората, които са направили всичко за форума до момента, не влагат някакви лични мотиви. Той е създаден от ТЯХ за НАС. Само който се занимава с такава дейност знае колко е трудоемко да се администрира такъв форум ... и то безплатно, за нашата Ж.П. моделистка кауза!
Нека да не забравяме, че в крайна сметка има модератори, има правила за ползване на форума, с което всички сме се съгласили. И когато не спазваме нещо от правилата, се намесват модераторите. Във всички форуми модераторите са най-мразените хора от форума. Но защо, когато те оправят НАШИТЕ грешки, за кои само ние самите сме си виновни?!
Ники, не си прав за личните провокации. Убеден съм, че нито Владо, нито Лъчо, нито Спас, нито Лъчо искат форума само за себе си. Защото ако няма потребители - на правктика няма да има и форум.
А това никой не го иска .... ето, тук с пълно самосъзнани мога да кажа, че АЗ гоня лични интереси - на кого ще си продавам влаковете, ако няма кой да ги купи?!
Но Ники е прав - НЕКА ДА НЕ СПАМИМ ПОВЕЧЕ В ТАЗИ ТЕМА .... както и в която и да било друга. Ако някой има да изяснява нещо с някого - МОЛЯ, НА ЛИЧНИ!!!! И мен някои хора не ме кефят, 100% и аз не кефя други хора, както това може да се каже всеки един от нас. Ала не говорим ли за обединене, за клуб с общи интреси, за реализирането му, за пропагандирането му, за популяризирането му .... ние тук вЕрно ще се избием за един куплунзи .... не искам да си мисля какво ще стане на първото събрание на клуба, когато решим да гласуваме устав, програма, управителен съвет, касиер и т.н. ......
ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ! Мислете за целите ни, личните търкания ги оставете само за себе си, останалите надали искат да бъдат занимавани с такива неща.
................................
И понеже написах най-дългия спам в темата, НЕКА ТОЙ ДА Е ПОСЛЕДЕН, да оставим гласуването да свърши на 28-ми (а не 29-ти - нали все пак тогава се събираме и ще го дискутираме), да се тегли чертата и каквото сме гласували - това да направим.
PEOPLE UNITED FOREVER!!!!!