Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Релсов път на Tillig Elite H0
VaCo:
Здравейте,
Слушам доста добри отзиви за новия релсов път на Tillig в H0, дори тук във форума имаше хвалби по техен адрес, та реших да ги ползвам в бъдещия си макет. Обаче възникнаха някой въпроси, които не можах да реша дори след дълго ровене из нета, затова ще ги задам тук:
1.Само флексове ли се предлагат с „бетонни” траверси ?
2.Какъв е цветът на траверсите при стандарните и сглобяеми прави и криви ?
3.Сглобяемите стрелки комплектовани ли са с релсов профил или той се купува отделно ?
Моля ако някой има детаилни снимки или линкове към такива да ги сподели.
EMPEROR:
1. Не са само флексове... има и прави... ако не се лъжа и криви с бетонни.
2. Цветът си е кафяв.
3. Какво разбираш под релсов профил? В комплекта има траверсите и релсите... като релсите при стрелките се режат в зависимост какво искаш да правиш (лява или дясна и т.н.)... в общи линии са си пълен комплект + малко ръкоделие :D
Иначе pach някъде беше сканирал снимки на почти всякакъв релсов път и там имаше и Тилиг...
pach:
Цветовете на траверсите са три вида .
Кафяви за дървените , черни за стоманените и мръсно-бели за бетонните.
Сглобяемите стрелки са готови комплекти - траверси , отрязани и огънати релси (Т-профил) , електросъединителните пластинки за тях и инструкция за сглобяване .Мисля че от тях има и при Жоро.
В комплекта не влизат проводници и самото задвижване.Нямат и "имитатора" превключващ ги като ръчна стрелка .Стават всякакви задвижвания за стрелки (въпрос на монтиране ;)) .
Всички релси - и флексовите и обикновенните на Елит са с траверсите в цвета. Има и за самостоятелно сглобяване.
По-подробно виж по темата "начални стъпки на макета на XRISTO" или нещо такова в раздел "помощ при макетиране" - там са сканираните страници от каталога на Конрад за този сезон 2008/2009 г.
EMPEROR:
Ами тия двете на Тилиг дето бяха в нас не бяха отрязани еле па огънати...
Гънеш траверсите (доста са гъвкави) в каквато форма искаш и после режеш по около 1мм за да компенсираш кривината в съответната посока.
pach:
Аз описах пък тези при Жоро които съм виждал със траверсна скара съответно в ляво или дясно - явно има от всички модели , каталога ги изброява...
;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия