Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Темата на начинаещия ж.п. моделист

<< < (3/18) > >>

piko1:
 :blink: http://piko.de/produkt_db/check.php?page=Gleisgeometrie&grand_id=4&parent_id=2&sss=2  :spiteful:

EMPEROR:
За по-малък радиус, ще ти свърши работа само и единствено флекс релса... и пак не съм сигурен, дали траверсите ще ти позволят чак такъв малък радиус. Може би ще се наложи да разреждат траверсите... Плюс това май ще е най-хубаво да ползваш теснолинейката на HO, иначе казано HOe или HOm...

DJ:
Всъщност нямам идея какво представляват тези флекс релси. Мисля мащаба на модела да е 1:32 или 1:43 и да използвам релсите и остатците от локомотиви който имам за да събера модела. Имам стрелки и доста матерял (навермето бяха 70 м линии) но повечето е съсипано. Лошото е че релсите с който разполагам са от старите, тези с П-образното сечене и няма как да бъдат добре до извити. Освен това искам евентуално да го сметя на рафт от библиотеката. Ако проекта е успешен може да го развия на модули.

mill:

--- Цитат на: DJ link=topic=1854.msg28337#msg28337 date=1252933405 --- Мисля мащаба на модела да е 1:32 или 1:43

--- Край на цитат ---
:blink: Нали каза,че искаш НО...там мащаба е 1:87 ,а твоя мащаб отива към 1  :search:,може и да бъркам ,ама доколкото имам някакви познания на релси 1:87 как ще сложиш подвижен състав 1:32 ::) А на рафт от библиотека освен "модулче",ама много  нюню модулче,....трудно,много трудно

--- Цитат на: DJ link=topic=1854.msg28337#msg28337 date=1252933405 ---Всъщност нямам идея какво представляват тези флекс релси.

--- Край на цитат ---
Флекс релсите са дълги около метър-920mm..На фирмата  ROCO ,една флекс релса = 4 норм.прави релси с дължина  230 мм.И като е по дълга флекс релсата позволява да я поставиш в някакъв нестандартен радиус,но пак има граница.Не може да направиш завой на фльонга и да очакваш влака и той да се извие по твоите творения :pleasantry:
Ето какво е флекс релса         http://www.conrad.de/goto.php?artikel=214530
 :hi:

DJ:

--- Цитат на: muncho link=topic=1854.msg28341#msg28341 date=1252953736 ---
--- Цитат на: DJ link=topic=1854.msg28337#msg28337 date=1252933405 --- Мисля мащаба на модела да е 1:32 или 1:43

--- Край на цитат ---
:blink: Нали каза,че искаш НО...там мащаба е 1:87 ,а твоя мащаб отива към 1  :search:,може и да бъркам ,ама доколкото имам някакви познания на релси 1:87 как ще сложиш подвижен състав 1:32 ::) А на рафт от библиотека освен "модулче",ама много  нюню модулче,....трудно,много трудно
 :hi:

--- Край на цитат ---

Казах, че искам да използвам релсите от НО, а не мащаб НО. Това ще бъде модел на някаква вътрешно заводска железница или нещо подобно. Подвижния състав ще го изранотвам сам, като използвам стари части, най-вече колела, за новите вагончета.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия