Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Темата на начинаещия ж.п. моделист

<< < (15/18) > >>

mitko0888:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3421.msg67970#msg67970 date=1322207424 ---В UK напрежението на мрежата е 240 волта - най-високото домашно напрежение в света! ...dispatcher...
.................
 Така че въпросният сет го има и у нас, при това със стандартните за нас 220 волта.

--- Край на цитат ---

Чак пък 240 ... Беше, ама сега е 230, както в цяла Европа.

Както и да е, за последно от мен по тази тема: PIKO продава едно и също нещо в два варианта - със захранване за 120V и за 230V. На всичкото отгоре двата варианта са с един и същи номер. При комплектация на стартовите сетове за 120V цената в цял свят е по-ниска. Дори на по-ниска цена в USA може да се вземе вариант за 230V с трансформаторче 120/230 на ниската цена, само и само за да се продаде. А дали някой ще си купи нещо за 120V у нас, когато това е изрично написано, а и когато може да си го вземе и в европейски вариант за 230V, това си е лично решение на всеки.

XRISTO:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3421.msg67970#msg67970 date=1322207424 ---В UK напрежението на мрежата е 240 волта - най-високото домашно напрежение в света!

--- Край на цитат ---

Глупости! У дома редовно си е над 240 волта.ЧЕЗ си преизпълняват плана, явно...  ;)

pach:
. Mоже да не вярваш, но тук е 170...в квартал на София! ...да живее ЧЕЗ!!!

kremena:
Абе хора.Просто исках да попитам дали си заслужава този сет http://arteprima.eu/bg/Railway-Modeling/PIKO/Sets/57175/ ,авие ми развихте теория за мощтностите на ТЕЦ2 Марица Изток.Благодаря на всички но искам да попитам дали на този сет мога да сложа други локомотиви и вагони и да ги управлявам с наличното устройство за сета,заедно с включените в него.

kremena:
П.С.Как мога да го развия този сет и дали е лесен за управление ,че все пак е за малко дете.Има и термини като "щакта за кьса сцепка"и"кьса сцепка",които нищо не ми говорят.То май излиза че по лесно се кара истински локомотив отколкото тези модели.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия