Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model
45765, 45766, 45767 и 45768, KPEV на Roco
widowmaker:
Реших и аз да туря и "пътнически" момент в моят доникъде недокаран макет 1-ва епоха и си заръчах въпросните вагони от Конрад, щото австрийците са го спрели от производство (големи складове с наличности в германия дал господ явно).
Ето и първите впечатления:
Боята нещо не са я докарали, горе по покрива, където е надстройката и има прозорчета е боядисано (недобоядисано) все едно с баданарката :( (това се вижда и на снимките на сайта, ама кой да гледа)
Детайлите като отдушници, ръкохватки и т.н., които са в пличке и се монтират от клиента или не влизат в предвидените отвори или хлопат.
Боята стои неестествено, някак си фалшиво лъскава.
Лагеруването на колоосите е под всякаква критика, абе така, както само Roco го могат - гола пластмаса, която както гледам ще сдаде багажа съвсем скоропостижно, предвид теглото на баласта във вагоните (за него поне са се погрижили).
В общи линии нещо не съм изкефен...
Което пък ме навежда на мисълта, че е крайно време да сменя производителя...
zazo:
Снимчици, нещо, по ефектно е някак? Инфото винаги е ценно.
widowmaker:
Снощи ги получих и първо се хванах да им туря аксесоарите, дай ми шанс някой и друг ден де :)
Имам аз една идея за месингови чашки за лагеруване на колоосите, че имам и други роковски вагони, които са направени по тоя начин, ама трябва да си направя една замба и калъп за целта...
widowmaker:
Драмата продължава - снощи мъка с монтажа на аксесоарите до 0:30 ч.
Е, вентилацията не влиза в предвидените за нея дупки и това е...
IKAR:
Ами нали беше зор да се прехвърли основното производство в Румъния от лакомия за по-евтина работна ръка и по-големи печалби - ето го резултата. Хайде карантията-електроника отдавна е китайска,колко е качествена не знам, но нека барем това дето се вижда отвън, да го направят като хората. За съжаление вече почти във всички сфери ти продават румънски, турски, китайски и тайвански стоки произведени за жълти стотинки, но на "немски" и "австрийски" цени и с надпис Made in Austria/Germany. Да им таковам таковата :-[ Вече имаше и оплаквания от продукти на Faller и Kibri, дето са отишли в кофата за боклук понеже реномираните производители са си оставили ръцете.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия