Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Музей по транспорта гр.Русе

<< < (22/28) > >>

KRAKOMOBILA:
Харесва ми! Това реално не беше ли първата гара в България ?

widowmaker:

--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=1052.msg95519#msg95519 date=1403470084 ---Харесва ми! Това реално не беше ли първата гара в България ?

--- Край на цитат ---

Това е речна гара.
Между двете има около 2км разстояние, ето ги на картата:
ЛИНК
Точка В е речна гара, точка А е първата гара в Русе (и естествено в България).
Ето я снимана от страна на улицата:

gzo:
Реално първата гара беше именно сданието на музея в чиято тема пишем тук, а той е по тази същата линия, но доста по-нататъка.

Rado:
Тази гара (която явно ще става ресторант) е старата гара Пристанище, построена през 20-те години на миналия век. Две страници по-напред подробно съм описал всичко.

gzo:
В интерес на истината идеята някой да купи старата гара в началото никак не ми допадна именно защото предположих, че новия чорбаджия ще я събори или ще продължи да я ползва без да я стопанисва като добър стопанин. Сега обаче виждам, че има някаква надежда да се запази част от историята на града и това място да запази чара си. Дано му провърви на човека и да се радва на гости, защото по мои наблюдения тази част на града доста замря. Срявнявам сега какво е с годините от моето детство, когато си беше наистина оживено там (и на ретроснмките гледам, че е било още по-оживено). Макар и до гарата да води прекрасна улица с много красиви ретро сгради, тя се пада малко в страни от центъра (и пешеходната) и ако си турист идващ за сефте в града, едва ли ще попаднеш точно на това готино място. Дори и входа на Сексагинта Приста е така забутан, че без екскурзовод трудно ще се оправиш. Явно човека се надява на движението покрай Скексагинта-та ?
Със сугурност обаче ще посещавам ресторантчето, когато се отвори за клиентела. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия