Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Музей по транспорта гр.Русе

<< < (20/28) > >>

Vlado:
От railwaymodeling:

gzo:
Първите ми спомени и впечатления от музея са от средата на 90-те. Държа да подчертая, че още тогава състоянието им беше много плачевно. Освен, че бяха изгнили и ръждясали имаха и много липси и щети от удари. Всичко, като лостове, ръчки и всякакви механики беше неподвижно и клеясало, нямаше и една здрава дървена, гумена или стъклена част. От тогава до днес посещавах музея веднъж на няколко години. При една от визитите ми бях учуден, че част от чайниците бяха боядисани изцяло в черно, но то беше грубо, направо върху люпещото от корозия желязо. Ествестено при такава работа още на следващата година пак бяха същите, но по грозни, че и още едни пласт боя цъфна. Единствено по-добре излеждаше флагманът на колекцията 148, него като че ли по-често и усърдно го вапцаха и за това днес изглежда най-запазен спрямо остатъка скрап.

Специално тази снимка е правена много назад във времето. Днес целия скат отзад до оградата е джунгла и от улицата нищо не може да се види

.

Rado:

--- Цитат на: Vlado link=topic=1052.msg87715#msg87715 date=1363770132 ---Колеги, някой би ли могъл да ми каже с точност колко и кои номера машини са изложени в жп музея в Русе - парни, мотриси, вагони, другата техника също? Или ако я има някъде в нета тази информация - къде да я намеря?

--- Край на цитат ---

Отговорих конкретно на въпроса "кои машини са изложени в жп музея". Тези в ЛВЗ (или където и да са), може и да са на музея, но в момента не са изложени.
Всичко изброено в предния ми пост и изложено в двора на музея към този момент е с междурелсие 1435 mm. Теснолинейни няма (само това на полянката извън музея). Някъде бях чел, че другите теснолнейни локомотиви били закарани в Септември или в Банско, още преди няколко години.
А относно парния валяк - той не е жп състав, затова и не го споменах. Той дори не е валяк. Това е макет на "локомобил" - нещо което е направено специално за снимките на филма "Турски гамбит", сниман в Русе преди десетина години.

Vlado:
OK! Благодаря ти много! Изясниха ми се нещата.  :good:

Rado:
Като допълнение към информацията за ферибота от поста за историята на железницата в Русе публикувам снимки от една статия от вестник "Морски сговор" от 1939г. Статията (която тук не успявам да кача така, че да може да се чете), като и още един материал за ферибота са публикувани в един от русенските форуми от Йовчо Стоянов (ystoyanov), но за да се виждат е нужна регистрация.
http://www.ruseonline.info/smf/otoaeto/t93/885/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия