Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection
Похвали се ;)
Maktub:
Страхотна композиция се получава, честито :)
eurostar:
Благодаря. Този влак SBB си го мечтая поне от 6-7 години. Понеже при моето аналогово управление минават кабели между вагоните, гледам да събера цялата композиция и тогава да поставям осветление едновременно във всички вагони.
Maktub:
Из форума доста се писа за "осветляването" на вагоните, но всичко беше насочено към НО. А как стои положението с N? Принципните схеми предполагамса същите, но оттам нататък? И още нещо - след като кабелите свързват вагоните, това означава, че композицията е неделима. Имаш ли предвидено място на макета за глухи коловози за всичките компзиции, които – предполагам и се надявам – ще се множат с течение на времето?
eurostar:
Ето тук писахме много по този въпрос:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,100.0.html
Иначе разликата е само в размерите. Много трудно се инсталират нефабрични лампи в толкова малки вагони (1:160). Особено това важи за TGV, защото те имат много плоски покриви. Фабричното осветление е много скъпо за мен. Аз ползвам диоди и си правя нещо като платки, които да са съобразени по форма и големина с вагона. В моя случай композициите са неделими, защото минават кабели между вагоните, единият от които идва от пантографа на локомотива. Целта е осветлението да не се влияе от скоростта на влака. Предполагам, че при дигитално управление, този проблем не съществува.
Относно гарирането, имам 10 коловоза на централната гара плюс два гаражни (глухи, без перон за пътници). А с последното TGV-POS, което чакам пътническите влакове ще станат 10. Дори и да купя още два в бъдеще, има място за паркиране. А има и друга гара, която ще има също няколко коловоза. Сточната ми гара е с 4 коловоза и имам 4 товарни влака за нея. Но ще има и други места като дървопреработвателна фабрика или зърнени силузи, където също ще има по два коловоза.
Maktub:
Пространството си е пространство - така наистина можеш да държиш всичките си композиции на макета. Иначе се налага да им се прави витрина, където да ги подрежда човек, или да ги свля оттам за да ги пусне да ги покара.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия