Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection
Похвали се ;)
EMPEROR:
Typ Ealos-t 058
http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/52/pr/holztransportwagen-mit-beladung-der-db-ag.html
http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/52/pr/holztransportwagen-mit-beladung-der-db-ag-1.html
Иначе съдейки по снимката (на заден план), май баш са си по предназначение:
Ако бяха за жито може би отгоре щяха да са плоски, а не както са сега с тези дъгообразни страници?! Де да знам и аз... да каже някой по-запознат :good:
Vlado:
Според мен не стават за жито тези вагони. За жито си има специализирани вагони. Еаос-ите са за насипни товари, но инертни, горими и т.н. Тези специално, съдейки по страничните издължени платна са именно за дърва. Това обаче се отнася за DB. Ако имахме такива вагони в БДЖ, същите щяха да се използват за всичко, включително жито, скрап, та дори и течности в съответните резервоари, защото ние по традиция използваме всичко за всичко, независимо от конструктивните особености. Пример - 61 серия ел. локомотиви, закупени специално за маневрена дейност в района на Централна гара, сега се използват по цялата жп мрежа и най-малко за маневрена дейност; серия 46 - изключително мощни локомотиви, част от които се ползват за пътнически влакове, които се отличават с малка маса; навремето разните парни локомотиви придобили без да искат универсална употреба и т.н., и т.н. (малко се отплеснах май, ама моля да ме извините) :)
pach:
Може би си прав Лъчо - най-вероятно е за "тиранти" от стоманени вериги обхващащи кръглите трупи във вагона, с цел предотвратяване на "изтъркалване" на товара и евентуалната му загуба с всички произтичащи от това последствия.
Интересното е, че на снимката с "живите" вагони, тоест прототипа за модела , не забелязвам тези червени детайли (не знам как да ги нарека), или защото видимостта е лоша на снимката, или са "вече" демонтирани! :scratch_ones_head:
;D ;D
KRAKOMOBILA:
Попринцип такива неща се наричат "климии". Но в случая не са, а това са колани за подсигуряване на товара които си вървят директно с вагона и ролките хванати към него. Ето снимка:
pach:
Ааааа...аз на снимката на модела ги виждах като "твърди" елементи - нещо като "пръчките" (забравих името им.. :blush2:) на откритите платформи!
Пък то било ролки с "колани"!!! :scratch_ones_head:
Климии - ще се опитам да го запомня!!!
Снимката върши много работа - тенкс!!! :hi:
;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия