Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Prognosis H0 model railroad - "The town from the dining room"

<< < (94/125) > >>

prognosis:
Купи ER 20 и BR 111 Roco

H0 локомотиви се продават за събиране на тези средства за закупуване на  060 EA Delfin, че администрацията иска Blumenberg силно в Панарин Depot.

http://trenulete.info/vand-locomotiva-diesel-de-er-20-2007-siemens/

http://trenulete.info/vand-locomotiva-electrica-br-111-roco/

prognosis:
Trenulete.info, Orașul din sufragerie și Prognosis vă urează Crăciun fericit!
http://trenulete.info/trenulete-info-ora%C8%99ul-din-sufragerie-%C8%99i-prognosis-va-ureaza-craciun-fericit/

Steluțe argintii coboară acum din cerul înghețat, căzând lin pe pajiștea amintirilor de Crăciun din copilărie. Șuieratul trenulețului ce se învârte în jurul Bradului de Crăciun, mirosul cozonacilor, focul ce arde zglobiu să vă umple casa de lumină, colindele copiilor să vă aducă zâmbete pe chip, iar dragostea să vă mângâie sufletul.
La Mulți Ani! și trenulit fericit!

Vlado:
 :) :good:

prognosis:
Small car - LED illumination - 3
http://trenulete.info/vagon-mic-% E2% 80% 93-on-light-LED-% E2% 80% 93-3 /

Further work to illuminate the small wagons.

Because the LEDs were visible through the window from a certain angle, but also for the light generated by small yellow SMD was not my liking, I continued with the third car in this series, but we improved the system. That means gaining experience, experience that I share with you, citititori passionate about trains.

We decided that the board must go up to ceiling glass and plastic that does not allow me, I decided it's time to make some changes. So I removed the plastic sector transparency for windows ....

And with a cater for a cover of the book, I cut easy and I separated from the upper windows. Attention to cut, not pressed too hard for the material is brittle. I also used the cutter to remove the hardware inside the mouth of the wagon roof.

After finishing the cut, with Revell in place I glued the windows on the side walls. On the board I planted warm white LED, 3mm diameter, we have polished the lens to change the angle of light dissipation and eliminate the beam.

To fix ceiling plate we used double-sided tape ...

The result is as effort. Light is much more realistic and also no longer see the lamps. As we proceeded to all the coaches and the post, so now there's a set of four 1-lit. The car has lights and final post as I described in that topic.

For over years, starting in 2007 dn, many people helped with various donations, supporting my work and poor novice modeller, because in this moment dream diorama is involved, because PanArin Depot reached the stage where their allows a media campaign to support the rail modeling, Sunday, December 19, a group of children will visit the diorama in my home, on which occasion I decided to donate two sets of classic cars on the axles, one being it, and two locomotives Junior Piko steam, together with related and self seals drives running Piko necessary.

I hope that in this way to encourage rail modeling among children in Slobozia, offering little that I have, like me and have been made donations to support the right time. Fri celebrations, an occasion to regain our hearts with goodness and love the good God has endowed us, but which we use so little for the rest.

prognosis:
Vagonul de calatori Wt 11 311 – Lima
http://trenulete.info/vagonul-de-calatori-wt-11-311-lima/

Cu o particularitate destul de evidenta, acest vagon produs de Lima este ceva mai reusit decat alte vagoane Lima care au trecut pe la mine. Impresia artistica este generata de accesoriile din cutie. Un set de burdufuri, cuple si amortizoare, pentru varianta cu burduful cuplat, adica intins, un set cu burdufurile stranse, precum si platforma de trecere dintre vagoane, articulata. Cu multe detalii si ingrijit lucrat, produsul te incanta la prima vedere. Spun asta pentru ca o data pus pe linii, magia dispare si face loc dezamagirii. Boghiele prezinta un grad redus de mobilitate in plan orizontal dar si vertical, facand deraierea constanta si producand o mare cantitate de injurii pe metrul liniar de cale ferata.

Problema este simplu de rezolvat, dupa ce se reuseste demontarea completa a vagonului, prin largirea in plan inainte-inapoi a gaurii in care intra axul boghiului, astfel incat boghiul capata o mai mare mobilitate. Pentru rezolvarea deraierii in curbe, este deajuns sa inlocuiti osiile standard Lima, cu axul din plastic, care tin rotile la maxim presate in interiorul sinei. Schimbarea acestora este necesara si pentru introducerea iluminatului cu un minim de interventii. Eu am inlocuit osii cu unele izolate pe o parte, de la Piko, osii la care am ajustat distanta ditre roti, reducand astfel incat osiile sa joace usor intre cele doua sine. In acest mod, am rezolvat problema deraierii vagonului.
Pentru ca tot am desfacut integral vagonul, am imbunatatit imaginea interiorului vopsind canapelele cu maro Revell si podeaua cu bronz aluminiu si astfel am obtinut si efectul de amplificare a luminii prin reflexia din podea.
Pentru colectarea tensiunii, lamele de la Rally sunt ineficiente, dat fiind lungimea boghiului. Ca atare am folosit pentru lamele, fasie de tabla elastica de cupru, taiata in latime de 2,5 mm si pe lungimea de 46 mm, de care am lipit un fir facut din trei fire litate impletite, ca sa dea elasticitate si ca sa treaca usor prin gaura originala din mijlocul axului boghiului, fara a mai fi nevoie alta interventie.
Pentru plafon, am realizat un sistem pe baza de folie de forex de 2,5 mm grosime. Am dorit sa fac un model la care sa nu folosesc placa de circuit, tinand cont ca multi dintre modelisti nu au acasa posibilitatea scrierii si decaparii in acid a placilor de circuit. Se poate folosi cu succes si placa de circuit pentru teste. Eu am folosit forex pe care am plantat ledurile alb-cald, polizate in cap pentru inlaturarea lentilei, si contactor de fir de cupru de la cablu de retea pentru legaturile intre led-uri. Am folosit principiul celor 4 diode montate la capete doua cate doua, pentru redresarea curentului, astfel incat plafonierele sa arda indiferent de sensul de mers. Ingroparea ledurilor in forex a creat inca un avantaj, ascunzand astfel corpul diodei, afara ramanand numai o jumatate de milimetru din caparul polizat al diodei led.

Initial am folosit numai 4 led-uri in paralele si inseriate cu un rezistor de 620 ohmi, dar pentru ca se luminau prea putine compartimente, am marit la 7 leduri inseriate cu un mini bec de 12 volti in loc de rezistor. Practic sunt iluminate individual 7 compartimente din 8 posibile.

Astfel, un vagon ce mi-a produs multa panica la primul rulaj, a ajuns sa ruleze perfect si sa dispuna si de iluminat corect in compartimente. Maine urmeaza si perechea sa!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия