Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Prognosis H0 model railroad - "The town from the dining room"
XRISTO:
--- Цитат на: br118 link=topic=1087.msg14981#msg14981 date=1229290533 ---
--- Цитат на: XRISTO link=topic=1087.msg14979#msg14979 date=1229288952 ---Аз пък имам друго предложение: в български сайт - на български език!
--- Край на цитат ---
За това съм напълно съгласен. Всичко друго би изглеждало също толкова нагло, колкото "Новините на ""майчин език""" по закърнялата ни и западаща телевизия (БНТ анал 1)
В други форуми (нямащи нищо общо с ЖП Моделизма) съм забелязал наличието на "Foreign Section / Forum/ Board", където всякакви чужденци пишат главно на английски, но и на всякакви други езици. Добре ще е ако има такава секция във форума, така ще бъде по-лесно и за самите чужденци.
Иначе става прекалено досадно и дотягащо да чета писанията на някой мужик че "у тях йест тйеплавози и паравози" и всякакви подобни дивотии, както и очевидния спам в темите за покупко-продажби, където един такъв таваришч виртуално изкупи всичко.
Разбира се който иска и намира някакъв смисъл от това - нека си контактува с чуждестранни хобисти, аз лично за себе си не виждам такъв, защото от приказките за теплавози на серьожа или вадим мога само да се възмутя (особено когато са придружени с потресаващи снимки на техните антиестетически изделия). С цялото си уважение към немските хобисти - едва ли мога да науча нещо повече от любопитни факти дори и от някой Хер Майер или Мюлер, проспериращ банков чиновник с гълъбовосив костюм и цайси с тънки златни рамки, събиращ Мерклин и родом от Саксония или Бавария. Не забравяйте че в този форум има хора като Ясен caprycorn , който е истинска съкровищница на знанието!
а колкото до чуждите езици - никога не е късно да научиш, с желание всичко се постига, примерно моя брилиантен английски го научих сам, без да посещавам езикови курсове и каквото и да било, просто имах голямото желание за това, а и съдбата ме срещна с изключителни "учители", в благодарение на които владея един строго-специфичен набор от думи и изрази, които не се преподават на чужденци дори и на университетско ниво.
--- Край на цитат ---
Да уча английски съм се пробвал - не се получава.Явно трябва да ме "хвърлят" някъде сред англоговорящи за да се получи, но това, естествено, няма да стане.Както е широко известно има хора които учат лесно езици, а има и друга група, която не се справя добре.Аз съм от тези, които изобщо не се справят.А иначе относно това, че сме оспамили темата, ами той първо този дето я е създал я е оспамил с постове на английски, защото по-голям спам от непонятен за мене текст аз не знам.
Иначе съм съгласен с отделната секция, но също така бих желал по възможност да има опция да се изключва от "непрочетен публикациии", защото както ви е известно за да се разкара нещо оттам, то трябва да се отвори.И сега достатъчно досадно е да отварям "бъмпнати" теми в продава, които не ме касаят, та и с подобни теми да се занимавам.
Adrian:
Навсякъде в международни форуми пиша на английски , както и други чужденци като мен.
По вашата логика би трябвало да знам унгарски , румънски и немски :(
Английският си е универсален , пък и има он-лайн транслатори , коити винаги освен превода те спукват и от смях ;)
Във форума на нашия гост съм вече почти година , там пиша на английски , запознах се с 2-3 ма , направих 2 размени , поканих ги да ни посетят форума и този пич явно е харесал почвата . Той и там същите неща е постнал , затова му казвам да спре с copy/paste.
Имам още няколко отзива , но те са негативни, тъй като форумът ни продължава да няма английска версия и хората не могат да ни разберат.
Ние сладко си хо=ртуваме тук в темата на човека и той кво ли си мисли - баси интереса възбудих в България
pach:
Е да де , само дето човека си е писал , че и той отбира малко от английският...
Това е превод на първият му пост , през Гугъла (там има румънски) та който се интересува и е малко в час със хобито ще схване за какво става въпрос...
Останалото е проблем на модераторите - ще ли направят английска версия където , чужденците да "спамят" с толкова снимки от направата на един макет , или пък ще направят автоматичен превод (който макар е неточен - също ще върши работа)!?
Пиша спамят в кавички щото не се сещам някой от нас тук да е поместил толкова поетапен снимков материал от строежа си на макета.Да си спомним как всички обещаха да направят чертеж на коловозното си развитие на макетите чийто снимки са в главата на сайта и там все още не съм видял нито един такъв!? ...А мина доста време откак се каза , че би било хубаво.И снимките там не са актуални (аз трета седмица чакам да видя снимкитое от новият макет на колега , ама нъцки !?).
Ами няма какво да се дразним , като ни оглеждат чужденците и ни мислят за аборигени в хобито та ни качват такива стари теми тук !!!
Те това е положението Пенке... ;)
Ето и превода на румънеца :
--- Цитат ---Диорама на сабите - Градът на живите стая
Аз започнах да си проект оформление на 25-ти септември 2007 година
Аз ще опитам да mantain историята тук за вас но моят английски не е wery и затова се надяваме, че образът на Google са обяснения за работата ми
Историята на развитието на тема "Разпределение от Мечове!
С оглед на бъдещото диорама, опитвайки се да се създаде маршрут, че имате и надолу рампата! Първият тест на urcarii направихме с малкия Mo!
Той се изкачи до 69 с голяма лекота надолу до 5%
--- Край на цитат ---
За останалият превод и който се интересува , да ползва това
pach:
Salut!
Mi-a părut, chiar în Google translator (care nu este foarte credincios ...). Maketa tine chiar cu un regim simplificat este foarte plăcut şi atractiv forma. Sper că şi înainte de a face schimb de informaţii cu privire la probleme de natură tehnică.
;D
prognosis:
Hello everybody! I start working on my maketa on 21 september 2007... I work some times about 12-18 hours by day, but not in every day! Were din you find google translate? Give me the link pls so I will can start translate for you! I am so sory but I don't understand the Bulgarian language... I hope my information be helpfull for you all.
Marry Cristmans
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия