Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект 07 серия на БДЖ

<< < (47/62) > >>

Vlado:

--- Цитат на: gzo link=topic=1095.msg69279#msg69279 date=1324658364 ---Какво реши за дръжките ?

--- Край на цитат ---

Дръжките се отказах да ги правя ръчно и ги поръчах от Жоро. Ще са роковски и надявам се, без проблем ще мога да ги поставя на моделите.  :yes:

Към Красен:
Вуйче, приемам забележката, като преборвайки мързела си, ще правя по-често снимки.  :good:

BaHkaTa:
Чак сега зачетох темата и гледам целта е да се моднат 2 модела Людмили да приличат на нашенските.
Дайте мнение за мойта като я сравних по снимки баш си прилича на нашенска без тези модвания дето Влади ги прави. В смисал поне виждам че няма излишен прозорец за запушване, едните вентилатори също както и на покрива онзи елемент си е по-къс.
Ако искате отливки на коша кажете. До колкото разбрах няма точен модел на БДЖ. Моя лок е купен от Москва. Може да има връзка с българските.

Vlado:
Той че има връзка с българските има, но мен лично не ме кефи и затова избрах Брава за модел, независимо че се налага "модване", както казваш ти.

Но ако се захванеш да преправяш Пико-то, няма лошо! В railwaymodeling има сума снимки на бг 07-ма локовете. Хващаш, сравняваш, модваш, пак сравняваш, пак модваш и накрая дано се получи.

Успех, ако се решиш!  :good:

п.п. Сега се сещам, че всъщност през 1983 година от CZD локомотивите с експл. N Т679.2001 и Т679.2002 официално е пуснат в експлоатация наш локомотив серия 07 с юбилеен номер 07-1917, по-късно преномерован на 07 091.2 - депо Г. Оряховица, а кошът на втория CSD локомотив е използван за замяна на коша на пострадалия при катастрофа локомотив 07-81. Тъй че имаш още една причина да направиш тоя лок БГ, защото той Е БГ. :)

Vlado:
След почти провалилите се няколкоседмични опити да направя качествени челни дръжки на моя седмак, включително и след опит за намиране на подходящи заводски изработени такива, най-накрая мисля, че намерих решението!

И тъй:

За по-големи снимки може да посетите: http://vkolev.snimka.bg/other/model-na-07-ma-seriya-na-bdj.638239.26350769.big, снимки от 13 до 16 вкл.

Тъй като все още не съм сигурен в качеството на изпълнението, няма да разкривам технологията. Но направил необходимите "краш" тестове и уверил се, че няма проблеми, ще подготвя и представя подробен фото репортаж за моето предложение за изработка на челни дръжки за кой и да е модел в мащаб НО, че защо не и в други мащаби.

Следва продължение...

bdz43r:
Може ли да предположа?
Контактна мрежа?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия