Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект 07 серия на БДЖ
Vlado:
Ами толкова е! Разликата между тях според Деянов е 200 мм. Разделено на 87 прави точно 2,7 мм. :good:
CaLLlo:
Не 2,7 а 2,3 mm!
Удобен момент да ви светна за бързото изчисляване наум с неудобното число 87.
При намаляване метрите се превръщат в сантиметри и се добавят 15%. А това наум става много бързо.
В примера отгоре имаме 200 mm, което е 0,2 m. Превърнато е 0,2 сантиметра, или 2 mm, към това само добавяме 15% и става 2,3 mm.
Приятно ми е, аз съм Виктор Удобното! :yes:
CaLLlo:
Анимацията е объркваща и тук съм ви направил отделно само ляво и само дясно, по-ясно става:
Това са по една 130 и 131 и 4 варианта 132.
Vlado:
Факт е, че може да се направи 130-ка от от модел на 132-ка и сие! Показателна е моята работа. Със запушване на излишните отвори, с демонтиране на ненужните детайли, китосване и последващо боядисване се надявам да доближа значително оригиналните ни седмаци. А другата седмица като взема и оригиналните размери за табели директно от локомотиви в депо "София", смятам да захвана и табелното "обезпечаване" на модела.
ES64U2:
Кой да взема? Нали едните са по-къси, другите по-дълги, кой е с размерите на баш седмак? :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия