Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Новости от Tillig/Sachsenmodelle

<< < (103/123) > >>

Krasi Tankista:
Има най различни варианти:

Не ми е попадала инструкция специално за 52 серия. Не че съм търсил де. Както написах много по - нагоре, не съм специалист по 52 - ра серия. Определено не харесвам този локомотив и не ми е толкова интересен, за да го изследвам. Ако приемем за еталон нещо такова:

то цветовете са: червено RAL 3020 Verkehrsrot - транспортно червено;
                          рама     RAL 7031 Blaugrau  -  синьосиво
                          декоративни ивици Ral 9010 Reinweiß - чисто бяло
                          покрив или с цвета на рамата или феролит.
                          буферна греда - сигнални ивици Ral 1023 Verkehrsgelb - транспортно жълто                                                                      RAL 9011 Craphitschwarz - графитно черно

Най вероятно обаче боите са били такива, каквито е имало в склада на депото. По късно вече има и червени покриви:

pach:
Благодаря Краси!!! Голям си!!!
Точно това ми трябваше и ще свърши работа!!!
Иначе ясно че бай Мето боядисва каквото му даде
домакинката от склада. Отдавна са отминали времената
в които се е спазвала инструкцията на БДЖ.

jopeto:

--- Цитат на: pach link=topic=11.msg117739#msg117739 date=1580805021 ---Отдавна са отминали времената
в които се е спазвала инструкцията на БДЖ.

--- Край на цитат ---
Изобщо, ако някога е писано такова нещо, никой-никога не го е спазвал!  Те, вместо  кит  мажат с теракол по машините, ти викаш "инструкции".
Какво, хулите Тилиг, те как да се ориентират хората !? От темата, поне се разбра, че в  БДЖ-то има богато творческо разнообразие. Аз, от толкова снимки, до тук не видях един с едни от локомотивите да са еднакви. Четейки тия спорове, вече започвам да се чувствам, като Салвадор Дали и Ван Гог,  събрани в една личност страдаща от фотоепилепсия  под въздействието на ЛСД. При това положение, човек как да не вземе да си отреже и двете уши!? 

Krasi Tankista:

--- Цитат на: jopeto link=topic=11.msg117745#msg117745 date=1580828036 ---Изобщо, ако някога е писано такова нещо, никой-никога не го е спазвал!  Те, вместо  кит  мажат с теракол по машините, ти викаш "инструкции".
Какво, хулите Тилиг, те как да се ориентират хората !? От темата, поне се разбра, че в  БДЖ-то има богато творческо разнообразие. Аз, от толкова снимки, до тук не видях един с едни от локомотивите да са еднакви. Четейки тия спорове, вече започвам да се чувствам, като Салвадор Дали и Ван Гог,  събрани в една личност страдаща от фотоепилепсия  под въздействието на ЛСД. При това положение, човек как да не вземе да си отреже и двете уши!?

--- Край на цитат ---

Всъщност инструкции има и то напълно подробни. Със сигурност имам някъде такава за семейството на серия 44 - 45. В различните години обаче се ползват различни основни цветове и затова най - вероятно си има обективни причини. Наистина  нашият ж.п. парк е много пъстър, но мисля,че в това именно е и неговата красота. Когато са пресъздадени в мащабни модели, колекцията печели много и от богатия колорит. Това най - добре би могло да се види на клубното трасе.
 &bgflag

dred77:
  Здравейте, и аз реших да пооцапам леко във връзка с цветовете в БДЖ.  :drinks:

--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=11.msg117747#msg117747 date=1580838543 ---Всъщност инструкции има и то напълно подробни.
--- Край на цитат ---
Такива снимки :
 Ми напомнят на една такава ситуация:
     Влиза стара Ц-ка в магазин за дрехи и си избира блуза някъде високо по рафтовете, зад продавачката.
     Като сочи зад нея - "Ей тая Лиляковата",  момата всячески се мъчи да разбере коя е въпросната дреха, като показва тъмносини, тъмночервени, бледокафеви неща, но отговора е все един "Неее бе лиляковата".
 Накрая след сто показани дрехи посочва бял пуловер, и Циганката - "а ето тва е"!!!
 Продавачката : Възкликва "Ама госпожо това е бяло"
 А Ромката отвръща: "Ти Бял Лиляк Не си ли виждала Ма?"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия