Автор Тема: Табели за локомотиви БДЖ  (Прочетена 116432 пъти)

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
Re:Табели за локомотиви
« Отговор #135 -: 26 Февруари 2009, 11:48:10 »
Приятели, форсмажорни обстоятелства ме възпират да дойда в събота на срещата при Жоро! Затова, моля, предавайте парите за табелите на Павел (pavel_75), който така или иначе щеше да е краен техен адресат, тъй като именно той прави поръчката в Астра-Т и аз щях да съм само събирач и препращач.
Все пак ако успея, ще намина, но никак не обещавам.
Предварително се извинявам на всички за отсъствието си!
Приятно изкарване!
:)

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #136 -: 27 Февруари 2009, 22:15:03 »
Събитията се развиха благосклонно към мен и утре почти на 100% ще съм на срещата, тъй че поне засега остават старите ни уговорки!
Седмаци и други такива също смятат да ме последват...  ;)

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #137 -: 28 Февруари 2009, 10:12:58 »

Е*аси драмата - абе Владо , казах ти  :angry: Жени и Хоби НЯМАТ нищо общо  :diablo:

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #138 -: 28 Февруари 2009, 12:33:47 »
 ;) :blush2:

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #139 -: 05 Март 2009, 13:30:20 »
Днес табелите са поръчани в Астра-Т!  :hi:

novobranec

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #140 -: 08 Март 2009, 12:41:35 »
Сметам да изкажа "некои съображения по тоа въпрос", щото тука може да съм новобранец, ама в ецването не съм.
Та за какво иде реч, та дано се поуспокоите малко.
1. Самата изработка (ецването демек), в което влиза и цената на материала (неръждъвейка 0.2 мм) изобщо не ви удря през джоба, защото ВСИЧКИТЕ табелки като площ са само около 2 (словом: два) квадратни дециметра, ако не и по-малко, като цената за тоя вид ецване (с пробиване, ажурно, или двустранно - различно му казват, ама като резултат все тая) е 18 (словом: осемнадесет) лева за кв. дециметър, вкл. материала. Това са поне нещата засега, по-нататък кризата ще каже.
2. За шрифтовете - нещата са толкова малки, че точният шрифт е без значение. Ще бъде максимално близкия, разбира се.
3. По въпроса за мераците в ТТ - май няма да стане. Съжалявам, ама това в НО е възможно най-малкото нещо, което технологията позволява. Оттук надолу нещата просто се стопяват в машината. Може да пробваме, ако ви е толкова мерак, ама гаранция не давам.
4. За филма - той си е ваш, понеже влиза в цената. Само че не виждам как ще си го делите! Ако остане цял, може да се ползва, ама разхвърляте ли го на отделни табели, вече за нищо не става. За повторно ецване, искам да кажа.
5. Почвам файла с табелките във вторник, живот и здраве - ако има нещо ще тормозя Павката.
6. Дайте му поне да ми покаже в какъвто и да е вид това крилато колело на БДЖ и другите неща, дето ги искате, та да кажа дали ще станат и какво може да излезе от тях. Ако не с размер в НО, то поне реалните трябва да ги имам. Да не искате и петолъчка с Георги Димитров на нея? Щото ги помня, имаше ги на парните локомотиви отпред.
Ми това е. Ако има нещо - Павката е свръзка, щото ми е под ръка.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #141 -: 08 Март 2009, 13:04:54 »
Я каква приятна изненада! Ние за вълка говорим, а той в кошарата! :)
Novobranec, надявам се, че ще ни държиш в течение относно развитието на поръчката!  :yes:
Относно крилото с колело и герба, те ще бъдат обект на следваща поръчка заедно с табелите на производители и куп още неща. И, разбира се, всичко ще ти покажем. Че нали ти ще ги правиш!  :good:
Но нека първо финишираме тази, че я виж колко "хиени" чакаме да станат табелите и да започнем да правим бг локове! Апетитът идва с яденето... ше знаеш, начи!  ;)
п.п. Много се радвам, че ще се пуска информация за ецването и от Извора, така да се каже, за да се осигури по този начин пълна прозрачност относно цялата инициатива!  :hi:
« Последна редакция: 08 Март 2009, 13:27:43 от Vlado »

novobranec

• Гост
« Отговор #142 -: 08 Март 2009, 13:31:02 »
Това за яденето и апетита го знам отдавна. Питаш ли ме какво ми е на мене, като съм през ден насред благините?
И останалото ми е ясно. Сега ми е лесно да се правя на безсмъртен, щото съм претръпнал отдавна, ама още помня какво ми беше като си видях за пръв път мераците ецвани на ламарина. И ще ми говорят после за разни оргазми и не знам какво си!
Майтапа настрана, ако има нещо - вече съм и тука. То щото Павката чак оня ден се изпусна за тоя форум, преди си траеше като комунист на разпит.
Иначе не знам дали ми е баш тука мястото, щото съм нещо като моделист, ама не точно жепеец. Е, поназнайваме нещичко, ама колкото за обща култура, иначе не съм толкова навътре в нещата. Както и всички българчета от моето поколение "с новите пари" (ама не тия от 2000 година, за съжаление) и аз съм започнал с "влакчета". И понеже казано е, че първа любов ръжда не хваща, още се кефя като ги гледам по списания и на живо.
Та отвреме на време мърдам гънката и в тая насока, точно в четвъртък предупредих Павката да се стяга за изненада.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #143 -: 08 Март 2009, 13:41:03 »
Ей тоя красавец чака твоите табели, за да се нарече най-накрая завършен:

Тъй че давай... смело и безотговорно!  :good:
А това познато ли ти е:

И в него имаш пръст!  :dirol:

CaLLlo

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #144 -: 08 Март 2009, 14:39:11 »
novobranec, добре дошъл!

Питах Владо и Павката, като как ги искаш разните шрифтове за разните табели - чертежи, или направени на шрифтови файлове ttf, които тук ти поръчват и това, което успях да схвана е, че може и двата варианта, но в крайна сметка дори и чертеж да получиш ти пак ги правиш на шрифтове?
Питах щото имам разни неща и в двата варианта и мога да ги дам за много по-точни крайни резултати на моделите на наще приятели.

Поздрави!

novobranec

• Гост
« Отговор #145 -: 08 Март 2009, 16:26:30 »
Владо, това второто ми е много познато, ама без локомотива зад него  ;D
А на "седмицата" отпред БДЖ-то от наш'те ли е? Питам, щото нещо ми жълтее, да не сте им правили златна баня после? Щото нали уж на "бяло" ги ецвахме, та затова.
Сашо, да ти кажа за шрифтовете ми е все тая. Давай всичко на Павката, па ще видим. Тия табели, дето ги правихме, бяха нещо доста обикновено, Ариал ири Хебър, ама не помня точно какво, че не съм в офиса (неделя е все пак, де!). Ако трябва, ще ги пишеме в Корела, айде сега - сефте! То с "двойното е" друг начин и няма (оная буква като "ь" с чертичка).
Само имай предвид, че за тоя малък размер серифните шрифтове (Times New Roman, Timok и подобни) изобщо не вървят, щото гредите на буквите са много тънки и просто си изгарят в машината. Същото важи и за "италиците", ама такова нещо по БДЖ-то май няма.
Това е засега, ако има други въпроси -моля!

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #146 -: 08 Март 2009, 16:59:55 »
БДЖ-то на седмицата е точно от вашите! Хартиса от предната поръчка и използвах "намалението", за да ги сложа директно на модела. И са си бели! Светлината сигурно ги прави жълти. Някъде из темите (май за седмицата в "Ремонти и усъвършентване на модели") има макро на крилата. Там ги виж! CALLIO се постара да им видим и кътните зъби, та всичко си личи.
п.п. novobranec, те ти макро на крилото:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1305.msg19042.html#msg19042
« Последна редакция: 08 Март 2009, 17:26:43 от Vlado »

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
« Отговор #147 -: 08 Март 2009, 18:24:34 »
Привет и от мен.

Цитат на: novobranec link=topic=1102.msg20629#msg20629 date=1236508895
6. Дайте му поне да ми покаже в какъвто и да е вид това крилато колело на БДЖ и другите неща, дето ги искате, та да кажа дали ще станат и какво може да излезе от тях. Ако не с размер в НО, то поне реалните трябва да ги имам. Да не искате и петолъчка с Георги Димитров на нея? Щото ги помня, имаше ги на парните локомотиви отпред.
Ми това е. Ако има нещо - Павката е свръзка, щото ми е под ръка.

Нещата, които съм събрал по въпроса са ми в офиса, та ще пусна утре да видиш някои. Отделно с Владо събираме табели на производители, които също ми се струват сложна задача, най-вече заради малкия размер.

novobranec

• Гост
« Отговор #148 -: 08 Март 2009, 18:56:48 »
Абе като цяло не е зле, ама отдалече май се гледа по-добре. То и с макрото не е хубаво да се прекалява, щото всички дефекти бият на очи. Не че тука ги има, а по принцип.
Като рече, че това ти е артисало от предишната поръчка, та се сетих. Верно че направихме повече от тях, та да се допълни заготовката. Във връзка с това искам да предупредя тия, дето ще решат в един момент да прескочат Владо (който не печели нищо като посредник в случая) и да поръчват директно - при нас най-ниската цена е за 1 кв. дм. Та даже и да иска някой примерно само 2 табелки 5х2 мм (пак примерно), си плаща цял дециметър като поп. Така че правете си сметката и си допълвайте нещата до тоя размер - така и така си плащате тенекето, що пък да не пише нещо на него? Може да не е нещо различно, ами пак примерно същите табели, ама размножени ..найсет пъти до размера на заготовката (тоест на тенекето, скроено предварително).
Zazo, чакам да видя нещата, прати ги на служебния мейл, но само на тоя, дето почва с office, другия е умрял отдавна едновременно с провайдъра. Нарочно не го пиша целия адрес тука, че ми писна от спамове. Има го в сайта. И тури все пак некакъв смислен subject, щото като нищо ще те изтрия в суматохата!
За табелите на производителите не знам какво ще стане. То Стефан Деянов си поръчва нещо такова преди време и за учудване на всички взеха, че станаха. Само че неговите бяха на по-дебел месинг (което е по-лошо в случая, щото се "топи" повече) и май бяха за нещо теснолинейно в голям мащаб, доколкото си спомням. Ама се четяха, мамицата им, поне по-едрите надписи.
Та давайте там, па ще видим. Нищо не ми пречи да пусна нещо за проба ако остане място на някоя заготовка от същия материал.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #149 -: 08 Март 2009, 19:16:57 »