Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Табели за локомотиви БДЖ
novobranec:
Сметам да изкажа "некои съображения по тоа въпрос", щото тука може да съм новобранец, ама в ецването не съм.
Та за какво иде реч, та дано се поуспокоите малко.
1. Самата изработка (ецването демек), в което влиза и цената на материала (неръждъвейка 0.2 мм) изобщо не ви удря през джоба, защото ВСИЧКИТЕ табелки като площ са само около 2 (словом: два) квадратни дециметра, ако не и по-малко, като цената за тоя вид ецване (с пробиване, ажурно, или двустранно - различно му казват, ама като резултат все тая) е 18 (словом: осемнадесет) лева за кв. дециметър, вкл. материала. Това са поне нещата засега, по-нататък кризата ще каже.
2. За шрифтовете - нещата са толкова малки, че точният шрифт е без значение. Ще бъде максимално близкия, разбира се.
3. По въпроса за мераците в ТТ - май няма да стане. Съжалявам, ама това в НО е възможно най-малкото нещо, което технологията позволява. Оттук надолу нещата просто се стопяват в машината. Може да пробваме, ако ви е толкова мерак, ама гаранция не давам.
4. За филма - той си е ваш, понеже влиза в цената. Само че не виждам как ще си го делите! Ако остане цял, може да се ползва, ама разхвърляте ли го на отделни табели, вече за нищо не става. За повторно ецване, искам да кажа.
5. Почвам файла с табелките във вторник, живот и здраве - ако има нещо ще тормозя Павката.
6. Дайте му поне да ми покаже в какъвто и да е вид това крилато колело на БДЖ и другите неща, дето ги искате, та да кажа дали ще станат и какво може да излезе от тях. Ако не с размер в НО, то поне реалните трябва да ги имам. Да не искате и петолъчка с Георги Димитров на нея? Щото ги помня, имаше ги на парните локомотиви отпред.
Ми това е. Ако има нещо - Павката е свръзка, щото ми е под ръка.
Vlado:
Я каква приятна изненада! Ние за вълка говорим, а той в кошарата! :)
Novobranec, надявам се, че ще ни държиш в течение относно развитието на поръчката! :yes:
Относно крилото с колело и герба, те ще бъдат обект на следваща поръчка заедно с табелите на производители и куп още неща. И, разбира се, всичко ще ти покажем. Че нали ти ще ги правиш! :good:
Но нека първо финишираме тази, че я виж колко "хиени" чакаме да станат табелите и да започнем да правим бг локове! Апетитът идва с яденето... ше знаеш, начи! ;)
п.п. Много се радвам, че ще се пуска информация за ецването и от Извора, така да се каже, за да се осигури по този начин пълна прозрачност относно цялата инициатива! :hi:
novobranec:
Това за яденето и апетита го знам отдавна. Питаш ли ме какво ми е на мене, като съм през ден насред благините?
И останалото ми е ясно. Сега ми е лесно да се правя на безсмъртен, щото съм претръпнал отдавна, ама още помня какво ми беше като си видях за пръв път мераците ецвани на ламарина. И ще ми говорят после за разни оргазми и не знам какво си!
Майтапа настрана, ако има нещо - вече съм и тука. То щото Павката чак оня ден се изпусна за тоя форум, преди си траеше като комунист на разпит.
Иначе не знам дали ми е баш тука мястото, щото съм нещо като моделист, ама не точно жепеец. Е, поназнайваме нещичко, ама колкото за обща култура, иначе не съм толкова навътре в нещата. Както и всички българчета от моето поколение "с новите пари" (ама не тия от 2000 година, за съжаление) и аз съм започнал с "влакчета". И понеже казано е, че първа любов ръжда не хваща, още се кефя като ги гледам по списания и на живо.
Та отвреме на време мърдам гънката и в тая насока, точно в четвъртък предупредих Павката да се стяга за изненада.
Vlado:
Ей тоя красавец чака твоите табели, за да се нарече най-накрая завършен:
Тъй че давай... смело и безотговорно! :good:
А това познато ли ти е:
И в него имаш пръст! :dirol:
CaLLlo:
novobranec, добре дошъл!
Питах Владо и Павката, като как ги искаш разните шрифтове за разните табели - чертежи, или направени на шрифтови файлове ttf, които тук ти поръчват и това, което успях да схвана е, че може и двата варианта, но в крайна сметка дори и чертеж да получиш ти пак ги правиш на шрифтове?
Питах щото имам разни неща и в двата варианта и мога да ги дам за много по-точни крайни резултати на моделите на наще приятели.
Поздрави!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия