Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Табели за локомотиви БДЖ
Vlado:
То нека първо станат нещата, пък после ще гърмим тапите на шампанското! ;)
Все пак има надежда: и двамата именяци Стафановци - Деянов и Стоичков обещаха да помогнат. Но ако успеем да си помогнем сами ще е най-добре! Както писах по-горе, днес бях при Юри Ботев и той ме отвори как да снемам размери от немащабни чертежи, тъй че се заемам и сам с "образуването" на размерите на всяка една табела. Пък и вие като помогнете може и скоро да понапреднем в организацията по табелоправенето. :)
CaLLlo:
--- Цитат на: Vlado link=topic=1102.msg15858#msg15858 date=1230312366 ---За да ускоря направата на табелите спешно ми трябва Предписание на дирекция "Локомотивно стопанство" с номер 405/ 87 год. (ПЛС 405/87). Предписанието променя номерацията на тяговия подвижен състав и е валидно и до днес.
Предварително благодаря за съдействието!
:)
--- Край на цитат ---
Това го имаше в една от книгите на Деянов, но сега не го намирам.
--- Цитат на: Vlado link=topic=1102.msg15880#msg15880 date=1230388526 ---Табелите за парни локове са както следва:
1. Номерна - дължина 440, височина 190 мм;
2. Депо - д. 310, в. 130 мм;
3. Колоосна формула - д. 375, в. 160;
--- Край на цитат ---
Тия числа са съвсем верни, но ще добавя и още някои подробности:
toniemi:
--- Цитат на: Vlado link=topic=1102.msg15886#msg15886 date=1230392520 --- Както писах по-горе, днес бях при Юри Ботев и той ме отвори как да снемам размери от немащабни чертежи, тъй че се заемам и сам с "образуването" на размерите на всяка една табела.
--- Край на цитат ---
За направата на локомотивите в БДЖ,използвам голямата жълта книга и чертежите в нея.Те също не са мащабни,но аз си ги преизчислявам в мащаба който ми е необходим.Въпреки че и там чертежите , не винаги отговарят на истината.Пример е последната мотриса (серия 19)-изгледа отпред,объркани са прозорците,добре че погледнах снимките и коригирах моделчето.За имам точност,първо изчислявам,на колко отговаря един мм от чертежа,в мащаб 1:87.За тази цел,взимам за база междурелсието.1435 делено на 87=16.5(закрълено).На чертежа ,междурелсието е 22мм.Разделям 22 на 16,5=1,33. Там ,където няма дадени размери в цифри,меря с шублера и деля на този размер-1,33,така получавам размера в НО-1:87.
Например:широчината на прозореца по чертеж е12,5мм,деля го на 1,33 и в мащаб НО се получава 9,4мм.
Дано съм бил полезен ;D
Vlado:
Сашо, няма нужда от такива подробности! На моите чертежи също ги има тези размери, но нали се сещаш в размер разделен на 87 как могат да се спазят и изобщо доколко е необходимо? Затова ако искаш да ми помогнеш, ми дай само височина и ширина на табелите! Друго не ми трябва! Шрифтът ще го нагаждам. Разстоянията между буквите ще е стандартен, намалението на контролните цифри от фирмата ще го направят.
Пътят е проправен - вече табели са правили в "Астра-Т", тъй че знаят какво да е. Не забравяйте, че и Стефан Деянов си поръчва табели от там. Тъй че на фирмаджиите нито ще им е за първи, нито за последен път.
:)
pach:
--- Цитат на: toniemi link=topic=1102.msg15892#msg15892 date=1230397592 ---
--- Цитат на: Vlado link=topic=1102.msg15886#msg15886 date=1230392520 --- Както писах по-горе, днес бях при Юри Ботев и той ме отвори как да снемам размери от немащабни чертежи, тъй че се заемам и сам с "образуването" на размерите на всяка една табела.
--- Край на цитат ---
За направата на локомотивите в БДЖ,използвам голямата жълта книга и чертежите в нея.Те също не са мащабни,но аз си ги преизчислявам в мащаба който ми е необходим.Въпреки че и там чертежите , не винаги отговарят на истината.Пример е последната мотриса (серия 19)-изгледа отпред,объркани са прозорците,добре че погледнах снимките и коригирах моделчето.За имам точност,първо изчислявам,на колко отговаря един мм от чертежа,в мащаб 1:87.За тази цел,взимам за база междурелсието.1435 делено на 87=16.5(закрълено).На чертежа ,междурелсието е 22мм.Разделям 22 на 16,5=1,33. Там ,където няма дадени размери в цифри,меря с шублера и деля на този размер-1,33,така получавам размера в НО-1:87.
Например:широчината на прозореца по чертеж е12,5мм,деля го на 1,33 и в мащаб НО се получава 9,4мм.
Дано съм бил полезен ;D
(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Този начин ми бе любимия , ама сега просто сканирам , прехвърлям в Корел-а , намалявам с процент по даден известен размер , до размера му в мащаба и разпечатвам . Цялата операция е за не повече от пет минути!!!
;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия