Абе аз ли изкукуригах или кво? Цял роман написах и уж го постнах тука, а нещо го не виждам!
Дали пък Владо не го е бастисал заради коментара ми за Външно министерство? Имам предвид в частта, че нямат бюджет за ж.п. убавини, щото отдавна са хванали "мазния влак" и т.н. Нейсе, сам съм си виновен, та почвам пак отначало.
Ицо, кво значи 5 броя огради? Намалих ги малко и се получи следното, отляво са моите, отдясно - твоята:

Както виждаш, имаме и вариант с "обратен фалц". Може и прави, както речеш - все ми е тая. Не знам до какъв мащаб съм я докарал, щото не е правено по нещо реално и нямам размери, но да речем че те устройва - "работната дължина" (т.е. само пръчките) е малко над 20 мм, а височината в центъра - малко под 13 мм. В тоя им намален вид на един дециметър се събират 18 огради. Та пак казвам - ако искаш само 5 огради, получаваш 18 - няма смисъл да плащаш празно тенеке. Така ти се връзват по левче оградката - жив келепир! Абе друго си е малкия мащаб! Ако нещо аз не съм разбрал и искаш
5 дециметра с огради, моля да уточниш. Малко изтъних и пръчките, ама повече не смея.
За плащането не бързай - като ги направя, тогава ще се оправяме с Адри, а ти съответно с него. Аз ще ги платя засега или ще се разбера нещо с колегите - не вярвам да ме изпържиш. Само кажи какво точно искаш - 5 огради (тоест 18) или 5 дециметра огради!
Гледай, мери, смятай и мисли - имаш време до понеделник вечер, та да мога да пратя файла в бачкането и да го кача за филм във вторник.
Надявам се, че Адри си е на същото място, тоест на "Дедеагач", където продължава радва дюлгерите с богат избор на строителни материали. Ако има промяна в явката, моля да ме уведомите навреме!
Любо, опитах действащия понастоящем герб и резултатът не е много обнадеждаващ, поне в тоя му вид. Ако това 400 мм се приеме за максимална дължина, то в НО тя е към 4,6 мм и като се намали до тоя размер става пълна лудница. Изчиства се малко чак при дебелина на контура 2 микрона. Напомням ти, че на първоначалния вариант на герба на Zazo контура на житните класове беше 5 микрона и не излезе нищо. Като ми остане малко време, ще поизчистя графиката и ще видя какво ще стане, но вероятно ще са само силуетите на двата лъва отстрани и малкия вътре върху ецван фон (да си го пълниш) и нещо като намек за лента отдолу. Надявам се че не бързаш много, щото както винаги с времето съм малко кът.
Засега аз бях дотука, вие сте на ход!