Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Каква система за цифрово управление ползвате?

<< < (8/9) > >>

nilfe:
Какво точно искаш да програмираш с Роковската централа? Бъди по-конкретен. Ако искаш да променяш някои от основните CV-та на декодера, то отговора е "ДА". Ако искаш да правиш нещо по-сложно, от рода на: да подмениш звуковия файл на саунд-декодер, то отговора е "НЕ".  :yes:

nikifor:
Мога ли да сменям идентификационния код на декодера?Иначе  аз не мисля  да слагам  звук на локовете

emilchaushev:
Странен въпрос... не би трябвало да има ограничения, тъй като кода е на отделно CV (май беше 8 и показва кода на производителя на декодера), ама и не се сещам причина да се прави...

Ако питаш за адреса и това е възможно, като само трябва да знаеш какъв е максималния номер поддържан от декодера. И естествено да си измислиш система, която да ти подсказва кой локомотив на кой адрес е... Аз за това си кръщавам адресите с имената на локовете, а номера на адреса отговаря на серията на локомотива.. Проблем е ако имаш няколко локомотива от една серия, ама се преглъща.  :)

nikifor:
Благодаря за отговорите - точно това исках да знам :)

G_GROZ:
Ей тук РОКО централата е изядена с козината. Повече за нея няма откъде да научиш. Разпечатай си упътването на бългаски.
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1457.0.html
Съвета ми е, да изчетеш и другите теми за цифровизацията. Особенно базовите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия