Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Няколко полезни съвети към младите колекционери

<< < (6/9) > >>

pach:
Алооо , уууу , "специалистите'' , нещо не сте в час бря!!! Кой от вас прежде говорившите тук е КОЛЕКЦИОНЕР ? Май само Яско и Дориан (не съм сигурен) !!! Нещо не разбрахте за какво е темата...
Яско ЯСНО го е написал - съвети за колекционери , а тук са му осрали хубавата тема , хора дето всичките сте май повече моделисти а не колекционери.
Кой ви каза че няма различни течения в нашето хоби!?
Аз на първо четене се сещам поне за три ОСНОВНИ групи :
- колекционери
- макетисти
- моделисти
Никъде не е отречено ,че не може да се смесват и преливат от една в друга група .Лично мое виждане е - върхът на сладоледа , да работиш и в трите групи ....
А като добавим под групите по мащаби (също смесени) , епохи , фирми , цени и т.н. и т.н. - сещате се колко необхватно може да стане !!!
Но пак повтарям - какво сте награкали човека - той си е пределно ясен - съвети за колекционери!!!
Което само по себе си и едно от най-трудните неща !!! И сам признава ,че дори той си е позволявал волности извън тези съвети (и те не са пълни) и за да не допускате грешките дето той ги е направил....
...Яско , давай нататък , че някой може и да влезнат в час!!!  ::)

...щъкат тука разни , по коловозите....

Coltrane:
"Веднъж един ме разбра и то погрешно!" Моля да считате казаното от мен, като казано в подкрепа на мнението на Ясен!

XRISTO:
Погледнато пречупено през призмата на Pаch моето мнение не е обективно, защото не бих се отъждествил като колекционер.Поне засега.  ;D

Adrian:

Темата е пусната абсолютно добронамерено , не е необходимо да правите от Z - HO демек от мухата -слон ;)
Повярвайте , колегата Caprycorn  е купил и продал ( и трампил) не малко модели , докато стигне до този извод.
В моето развитие и аз бях 'доброто прасе' и на мащаби и на епохи ; след няколко почти тотални разпродажби избистрих нещата.
Не слушайте старило - слушайте патило !

toniemi:

--- Цитат на: Adrian link=topic=1125.msg16119#msg16119 date=1230728895 ---

Темата е пусната абсолютно добронамерено , не е необходимо да правите от Z - HO демек от мухата -слон ;)
Повярвайте , колегата Caprycorn  е купил и продал ( и трампил) не малко модели , докато стигне до този извод.
В моето развитие и аз бях 'доброто прасе' и на мащаби и на епохи ; след няколко почти тотални разпродажби избистрих нещата.
Не слушайте старило - слушайте патило !

--- Край на цитат ---
Ти наZ,муха ли ще викаш >:( >:( >:( >:(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия