Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Няколко полезни съвети към младите колекционери
zazo:
Като стана въпрос за ПЛАТИЛО, един съвет и от мен. Винаги проверявайте цените на нещата които купувата от няколко места, най-вече на тези втора ръка. И имайте предвид, че втора ръка винаги значи втора ръка, освен когато става въпрос за някоя колекционерска рядкост, тогава цената не е най-важното, а начешването на крастата.
За съжаление в българско все още има пазар за неща втора ръка, на цени като нови само (понякога и отгоре), защото някой ги предлага на момента, а в противен случай е необходимо малко чакане.
За щастие вече не сме капсулирани в собствената си кочина и има все повече алтернативи.
Сaprycorn:
То не важи само за втора ръка , хубаво е да се проверява и цената на новите модели. Имах това лято такъв случай в Малкия Цум:
В каталога на Пико, продавачът беШе залепил лепенки с цени на всяка картинка, и ми предложи ОТСТЪПКА 10% от тези цени. ЗвучеШе много примамливо. Добре, че вечерта погледнах моделите, които ме интересуваха в сайта на един немски магазин, от който съм пазарувал няколко пъти, и какво да видя- цените бяха с 20% по ниски, от това, което бих платил при 10%ната отстъпка в Малкия Цум!!!
Coltrane:
Малкият ЦУМ е магазинн за: "Целеустремени хобисти"! :search: THE MASTER :stink: IS A BIG DEALER!!!! :sarcastic:
Blackadder:
Здравейте. Искам да ви кажа, че съм абсолютен новак. Доста се рових из форума и често срещах думата ЕПОХА. Някой би ли обяснил как се определят епохите и на кои години отговарят? Благодаря.
TheJackal:
Здравей и добре дошъл сред нас. Ето погледни тук: http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,168.0.html :yes:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия