Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model

Контролен пост Vollmer 5731 за творящите в по-старите епохи

(1/2) > >>

Der Hetzer:


Имам го от доста време, но до снощи все си стоеше несглобен в кутийката. Силно впечатлен съм и мога да кажа само добри думи. Лично моят е някакво старо производство и в друг цвят, което в никакъв случай не омаловажава детайлността му и качеството на изработка (и новите сигурно са същите). За сглобяване не е от най-лесните (като примерно тези на Пико, които хич не са лоши, но вече съм се ошлайфал и ги правя за 2 цигари време) и има някои доста интересни решения, които никога и никъде не съм срещал досега (а съм сглобил доста сгради от всякакви размери), единственият проблем е че илюстрациите в упътването бяха отпечатани в много малък размер, но това може и да е корегирано в новото производство. Наглед доста невзрачен докато е разглобен (вглеждайки се в детайлите още докато бяха в кутийката си казах "Ъ-ъ-ъ, к'во е т'ва бе?", но когато го сглобих, резултатът беше поразителен и съм силно впечатлен.
Горещо го препоръчвам на всички, които си падат по по-старите епохи!

Vlado:
Vollmer си е фирма и туй то. Няма пет-шест! Аз също много харесвам продуктите й, но по обясними причини не я ползвам. ;)

XRISTO:
Защо, не правят ли нищо в 4-та? ???

Сaprycorn:
Гара Баден Баден не е ли пак от Vollmer? А гледам, че тази фирма произвежда много хубави градски сгради стил 20те и 30те години на ХХ век :)

Der Hetzer:
Да, тяхно производство е, нарекъл съм си я за централна в по-големия град на макетченцето (след като бях разочарован от Calw на Kibri, лекичко поувеличих мащаба  ;) )

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия