Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Поръчка на БДЖ Е 42
calibra:
Първото - бих искал да знам е какви са разликите между BR 132 , BR 130 и BR 232 тоест людмилите.Второто - колко ще ми излезе една такава машина втора рака.Третото - дал съм отдоло един пример ще разберете за какво става дума ;)може ли някой да ми обесни още по- добре от Adrian как става това щото съм голям нооб ;D
---смисал като искам да си закупя някоя машина или вагон4е и аз съм от плевен пък този който го продава е от софия как трябва да стане закупването.
Adrian:
Тук не се притеснявай да питаш
Пращам ти избраното по Еконт или Спиди - което предпочиташ ;
-за твоя сметка
-с наложен платеж за сума , за която сме се разбрали ; демек куриерър ти доставя пакетът и ти му плащаш пътя + стойността
на другия ден куриерът идва при мен и ми носи парите
Аз опаковам добре нещата , не съм имал проблем с доставки
Ако сега ти пратя - утре е при теб;
някои предпочитат пакетът да е до офиса на куриерската фирма в съответния град - до поискване
мерси предварително :)
Coltrane:
Разлики, практически, почти няма това са наименувания на различните администрации в различни епохи. Що се отнася до цената има значение производителя. Аз бих ти препоръчал Брава, за която трябва да си приготвиш около 100 евро.
misho_tabakoff:
Адри добре ти го е обяснил.
Ако си харесаш някоя продавана стока във форума, продавачът може да ти я изпрати по куриер. Доставката може да се извърши както до точен адрес, така и до офиса на съответната куриерска служба (по-евтино е). Аз лично използвам Еконт.
Транспортната такса се заплаща от купучава.
Плащането на стока можеш да извършиш по няколко начина. Едната опция е да платиш на самия куриер при получаването на стоката. Тогава обаче на куриера трябва да му платиш стойността на стоката, транспортната такса и таксата за наложен платеж, възоснова на която продавачът на следващия ден може да си вземе парите от куриерския офис, където е пуснал пратката.
Аз лично този вариант на плащане не го предпочитам, защото парите ще дойдат чак на следващия ден, а и трябва да ходя до офиса да си взема парите.
Лично за мен по-удобният вариант е парите да се преведат по банкова сметка. Така се спестява таксата за наложен платеж за сметка на разходката до банката.
Що касае Людмилите ... ако можеш да си позволиш - взимай си модел на BRAWA. Моделите на Roco и Trix са компромисни решения (макар че последните в никакъв случай не са по-евтини от BRAWA)... PIKO ти препоръчвам да не си взимаш, за да не останеш разочарован.
misho_tabakoff:
--- Цитат на: Smile link=topic=1143.msg16222#msg16222 date=1230853872 ---Аз бих ти препоръчал Брава, за която трябва да си приготвиш около 100 евро.
--- Край на цитат ---
Вече се намират и по-тънко. Последните ми 4 Людмили ги удрям на цени от 60 до 85 евро. Онзи ден един троен сет 3xBR234 падна на 132 евро!!!! Вярно, че там само единият локомотив е моторизиран, но цената беше наистина поразително ниска, имайки предвид, че подобни сетове са падали по 230 - 250 евро.
calibra:
а по колко най-често плащате на куриера :'(
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия