Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Книгата "Железопътен Моделизъм" на Ердинч Бекиров
Gervasii:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=1155.msg16510#msg16510 date=1231188179 ---
--- Цитат ---5.3. Жп моделизъм в дискотеката.
--- Край на цитат ---
??? ??? ???
--- Край на цитат ---
предлагама малка редакция на точка 5.3 "Жп моделизъм в терасата"
eurostar:
--- Цитат на: Erdinch link=topic=1155.msg16509#msg16509 date=1231188163 ---Корицата е супер
--- Край на цитат ---
Добре, когато знаеш точния размер и дали ще има междинна (странична) част, пиши ми и ще ти я пратя в реален размер в TIF формат (CMYK цветове) с 5 mm за изрязване отстрани. Благодаря за оценката.
P.S.: Според моя скромен опит в моделизма, хората, които не се занимават професионално със слаби токове, изпитват най-големи затруднения именно в тази област - осветление, трансформатори, резистори и т.н.т. Предлагам по някакъв начин да се вмъкне такъв раздел в съдържанието, може би с помощтта на Павел75. Нека графиките да бъдат като в каталог на Roco - цветни и реалистични, а не схематични като в книгата на Ботев (като за професионалисти само).
pach:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=1155.msg16510#msg16510 date=1231188179 ---
--- Цитат ---5.3. Жп моделизъм в дискотеката.
--- Край на цитат ---
??? ??? ???
--- Край на цитат ---
;D ;D ;D
Имаше една статия от мноооого години назад , в култовото тогава списание "Млад конструктор" в което се правеше "дискотечно" осветление.
Монтиран силен прожекто на челото на локомотив , който се движеше на зиг/заг релси (срещуположно включени криви релси) на плоскост монтирана под тавана на "дискотеката".
Ефекта от светенето на този прожектор (от фенерче на батерий) се виждаше на отсрещната стена , под формата на "движеща" се светлина , ту на ляво ,ту на дясно ,с различна скорост (скороста на локомотива * дължината на "трасето" ) и различна последователност (след стоп и ход назад).
Поне аз за това се сетих , като видях тази точка от бъдещата книга...
;D ;D ;D ;D ;D
EMPEROR:
Има лаф "Е те тВа ме хвърли в Джаза" ;D Явно не всички обичат джаз... някои предпочитат диско :D
pach:
;D ;D ;D
Бре , сега може да го гледаме със смях , ама аз тогава бях изпаднал в потрес , за какво искаха да ползват НО-то.
;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия