Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
20 Май 2012, 03:16:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  
Автор Тема: Как да реша проблема с ръждата?  (Прочетена 3121 пъти)
XRISTO
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2363

НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч

Профил
« Отговор #30 -: 07 Януари 2010, 12:55:43 »

Ами може и да си прав, ще ти кажа като си направя макета.Засега релсите, които имам са в кашон и не забелязвам да ръждясват, па макар и стаята, в която стои да не се топли постоянно, а когато я отоплявам не е с парно.   Одобрявам!
Активен
lubomir
Сделки: (9)
Hero Member
Публикации: 597

Профил
« Отговор #31 -: 08 Януари 2010, 17:20:44 »

Пиниза е, че трябва влаковете да се карат! Като се карат редовно проблемите се решават от експлоатациата. Обаче оставиш ли ги за една-две седмици примерно и ако има влага или релсите са пипани, проблемите почват. За съжаление освен влаковете на повечето от нас на главата ни седят доста други проблеми и чак кога шапката те стегне до пръсване, вместо да идеш на психо доктор, теглиш майната на всичко и пускаш влаковете. Пък до тогава процесите изброени по-горе действат с пълна сила, особенно в по-влажни помещения. Все пак месинга се води активен метал и като такъв влиза в тая или оня реакция. Виж, Тилигските релси са с нойсилбер покритие, което на практика ги защитава от този вид реакция, като по този начин не влошава контакта, и предполагам(тъй като имам тяхна само една НО+НОе част) седенето не им пречи.
Активен
widowmaker
Сделки: (6)
Hero Member
Публикации: 1283

Ep. I - K.P.E.V. - София

Профил
« Отговор #32 -: 10 Януари 2010, 15:09:38 »

Тилиг нямат никакви проблеми, проверено е. Аз имам само такива.
Активен
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  

Отиди на: