Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Как да реша проблема с ръждата?
Voodoo:
Да ви споделя честно ръждата прави линиите по автентични... Аз лично отгоре с много ситна шкурка съм за чистил най ръждясалите линии и после с парцалче напоено с машинно масло съм намазал линиите, и така си стои целия релсов път намазан. Когато реша да карам просто с сухо парцалче почиствам линиите.
XRISTO:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=118.msg11386#msg11386 date=1224151468 ---Като правих последното почистване, забелязах, че и по някои от релсите има потъмняване и съответно накъсване в равномерния ход на локомотивите.
--- Край на цитат ---
Да ви кажа честно,понеже все още си нямам макет и често си сглабям отделни отсечки(не кръг,защото ме болят колената да клеча по пода а и така не ме кефи) особено напоследък,с цел да си пробвам дигитализираните от мен локове,забелязвам същото прекъсване.Интересното е , че се забелязва при доста запазени релси(при такива проби избирам най-читавите релси).При допир на съединенията всичко се оправя,което ме води на мисълта,че ако искам да разчитам на перфектните ходови качества на локомотивите,ще се наложи да съединя релсите , споявайки ги една за друга ако не директно,то поне с по едно късо кабелче отдолу.В противен случай сигурно ще имам проблеми.Вие какво мислите по този въпрос,надеждни ли са самите щифтове от гледна точка електропроводимост или моето е някакъв единичен случай?
Voodoo:
Прекъсването на контактната мрежа съм го решил с малки спойки между релсите... ;)
Best Ripper:
Voodoo, наистина спойките решават проблема с токопроводимостта, но ако си на макет и не разглобяваш линиите. .И аз като Xristo съм още в "насипно-разглобяем" вид и трябва да разчитам на контакта, осигурен от стандартните щифтове... Почва да ме "гложди смътното съмнение" /ако може да цитирам един стар съветски филм ;D/, че галваничното покритие на релсите с "П" профил се скапва и от вътрешната страна... >:( Ако изобщо там има...
Сaprycorn:
За профилни релси ли говориШ, или за стария П профил на Пико?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия