Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Идеи за автоматизиран ЖП прелез

<< < (7/18) > >>

EMPEROR:
Аз не съм внимавал много много в картинката, но тази идея защо я прескочихте ?
http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Viessmann/21-7-0-2782-001007002-0-0-0-0-3-0-grp-de-h-0/ein_produkt.html

pavel75:
Дай повече инфо за това. При вече монтирани релси може ли да се сложи и това?

pach:
Не ми е съвсем ясно - това рид-ампула ли има вътре или нещо друго... :blink:
Цената му е над 7 евро и то само за датчика (какъвто и да е...)  , докато горната (опитна) схема ще излезе преко сили около 10-15 лв с екстрите... ;)
И къде отива удовоствието от моделизма!? ;D
Да Павка , трябват си като минимум четири датчика които се надявам да ги вържем към една електроника , но както казах докато нямам време да поработя на нея , не съм сигурен в резултата...така или иначе ако се захванем , на тази основа може да си разработим чисто наше си схемно решение...
Аз давам предложение , но си трябва и опити, и решение ...на теория всичко може , но на практика трябва да видим как става и дали ще ни върши работа1
Другият вариант е да се купят датчици и готови електронни модули от някоя мастита фирма(що ни трябва да откриваме топлата вода? ;)) и да ги монтираме където си искаме.
Има готови комплекти ,оборудвани и със самияат прелез (бариери , кантони и т.н.).

pach:
Дааа, Лъче - прегледах пак препратката ти и мога конкретно да отговоря защо го пренебрегваме! ;)
Това което предлагаш (намерих му описанието) действително се оказа рид-ампула , следователно се отхвърля по причини:
- грозно ще седи на коловозите.
- излишно скъпо е (у нас да е преко сили 2 лв.)
- предполага "носенето" на магнит под рамата си от всеки подвижен състав който се предполага да задейства прелеза !
Единствено в негова подкрепа , мога да кажа , че при употребата му , всичко се свежда до обикновенна електротехника , на старият основен принцип - няколко проводника , едно реле и прелез!

Избора си отстава за Павката... :yes:

EMPEROR:
Ами аз съм се подвел по-скоро... мислех че е обикновен пин контакт... т.е. просто колоосата като мине от там че дава контакт между релсата и средната част... без магнити и т.н. истории...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия