Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control
Идеи за автоматизиран ЖП прелез
schatsi:
:hi:
нека и аз вметна нещичко по темата...:
За да изглежда по-реалистично, би трябвало на еднопътен участък да има две двойки пускови устройства( оптрони, риид ампули или др.), монтирани по следния начин:
По посока на движение от т. А към т.Б спускащия бариерите се слага на доста по голямо растояние от прелеза от този, кото ги вдига след преминаването на композицията. А той пък би трябвало да се постави така, че да ги вдига след преминаването на последния вагон. При пътническа композиция от 5 вагона + локомотив ...това прави приблизително 1,60 м след прелеза (за НО )... :wacko: :wacko: :wacko:
В обратна посока действа втората двойка...разположена аналогично...
...По -интересно е когато прелеза е до гара...тогава спускането на бариерите се свързва с изходните светофори...
...поне така е в мащаб 1:1... ;)
jopeto:
При мене има сходен проблем с прелеза, понеже от гарата ми има отклонение за друг маршрут и не затваря бариерите ако го ползвам. Вързал съм затварянето е за стрелка, не за семафор. Когато наредя маршрута, бариерата пада. :dirol:
schatsi:
затварянето в този случай се осъществява с контакти на всеки коловоз след входните стрелки . Мисля че се връзваха в паралел и така на който и коловоз да влезе композициятя се вдига бариерата...
CaLLlo:
--- Цитат на: pavel75 link=topic=1205.msg18092#msg18092 date=1233130230 ---Но вижте това:
http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Busch/44-7-0-29123-004009-0-0-0-0-0-0-grp-de-p-0/ein_produkt.html
и си кажете мнението.
--- Край на цитат ---
Да, това е нещото, пък си го включвайте както искате!
С 2 такива устройства, разположени по подходящ начин можеш да измерваш скоростта на моделите и точно това бях направил преди 10-ина години. Устройството не видя бял свят, но на опитен образец работеше. Проблем тогава се оказа, че не може нито светодиодът, нито фотоприемникът да светят и приемат с постоянни параметри заради насищане на фотоприемника и се налагаше да се използват импулсни режими. Насищането(или нечувствителността) се получва и от всякакъв страничен източник - затова и са му сложили тия козирки. Тук апаратът вече е направен готов, остава само да ползвате предимствата му, а навремето всичко трябваше сам да си правиш и какво - накрая се отказваш.
Ми честито!
pach:
Импулсните режими са си задължителни в днешно време...
Че то не е дневна светлина , дистанционни , енергоспестяващи лампи ...и куп дреуги смутители на правилната им работа! ;D
А се отказваш ако не ти се работи...
Както казах по-горе , не ти ли липсва тръпката от това да си направиш нещо с ръцете в хобито , не си съвсем ....
(то пък кой ли е...)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия