Автор Тема: Колко често "карате"?  (Прочетена 14807 пъти)

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
Re: Колко често "карате"?
« Отговор #15 -: 11 Декември 2007, 22:46:06 »
Да са ти живи и здрави! И след време ти пожелавам да карате заедно влакове, ама на техните собствени макети, правени с твое съдействие.
;-)

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
« Отговор #16 -: 11 Декември 2007, 22:54:55 »
Значи има и по мънички любители на хобито от мен.  :)

emilchaushev

• Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • Публикации: 1464
  • Рейтинг: 542
  • N scale 1:160- реален моделизъм
« Отговор #17 -: 13 Януари 2008, 20:11:10 »
Явно не съм сам.. сега ми е по- спокойно, когато виждам, че и вие карате, колкото и аз- рядко!!!

Като чета предните постинги се замислям наистина дали няма да е добре да се почне една тема за фремо модули. Хем ако има сбирки всеки да носи малко, а като се съберат да става за каране... Има ли някакви стандарти за изграждането им? Мисля че ще доста забавно за всички- един твори модул на определена тема... събираш по един начин и се получава един макет, събираш модули по друг начин - получава се съвсем различен макет... леле взе да ми харесва.

Жоро

• Trade Count: (67)
  • Hero Member
  • Публикации: 1653
  • Рейтинг: 143
  • HO DR IV епоха София
    • Хоби свят
« Отговор #18 -: 14 Януари 2008, 08:33:03 »
Въпреки,че идеята за модулите много трудно среща поддръжници, мисля да пусна информация по въпроса. Дали ще е във форума или в "Макетиране", това ще го уточним по-късно.
Емиле, ти в твоя мащаб си най-добре, на същата площ можеш да направиш два пъти повече неща отколкото в НО.
В ТТ имаме представител с два готови модула, така че и там може да има развитие.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #19 -: 14 Януари 2008, 13:37:32 »
Цитат на: Жоро link=topic=122.msg1143#msg1143 date=1200292383
Въпреки,че идеята за модулите много трудно среща поддръжници, мисля да пусна информация по въпроса. Дали ще е във форума или в "Макетиране", това ще го уточним по-късно.
Емиле, ти в твоя мащаб си най-добре, на същата площ можеш да направиш два пъти повече неща отколкото в НО.
В ТТ имаме представител с два готови модула, така че и там може да има развитие.
Защо трудно среща поддръжници - така е по-атрактивно и по-евтино да се правят голееееми макети (па макар само за срещите по "каране").
Кой е представитела с двата модула в ТТ (да ме прощавате , ама съм нов тук , пък ТТ е и моя мащаб) , спазвал ли е някакви стандарти , въобще нека направи едно представяне тук , ако иска да сподели входно/изходни точки.
Ето ви един линк по темата , какво са си спретнали колеги от Германия
http://www.mecsyke.de/
Разходете се по всички точки - стандарти , реализация , помещения , игри , барбекю , спонсори ... въобще не е необходимо да се знае езика им ! Чертежите снимките и галерията дава достатъчно информация как са си го направили хората !
Идеята им не е първата , но е страхотна и мисля , че става и на наша почва!

Maktub

• Гост
« Отговор #20 -: 06 Март 2008, 04:12:49 »
Е то сега какво? Ще излезе, че само аз подкарвам треновече почти всеки ден. Поне засега не пропускам взможност. Може понякога да е за десетина - петнадесет минути (макар че обикновено е за доста повечко), но ги раздвижвам редовно.
« Последна редакция: 06 Март 2008, 04:14:40 от Maktub »

emilchaushev

• Hero Member
  • Публикации: 1464
  • Рейтинг: 542
  • N scale 1:160- реален моделизъм
Re:Колко често "карате"?
« Отговор #21 -: 21 Октомври 2012, 22:03:24 »
Я да видим 4 гпдини по- късно има ли промяна в ситуацията...

mill

• Гост
« Отговор #22 -: 21 Октомври 2012, 23:38:40 »
Не знам колко карам,ама като реша...взимам лока,слагам го на релсите/или много често те там си седят/ ,взимам мишката и  volume-то на max  влака -лети,лети... Не'ам прах,не'ам ръжди  ;D ,а кажете вие-карам ли го или не го карам :lol:....Като един Хамлет се изказах,а ;D ;D

tazcho

• Гост
« Отговор #23 -: 22 Октомври 2012, 09:03:50 »
Дори и с недовършен макет почти всеки ден правя маневри по него  :dance1:

София 70

• Trade Count: (11)
  • Hero Member
  • Публикации: 621
  • Рейтинг: 165
  • София ,ТТ DR & DB ІV ер.
« Отговор #24 -: 22 Октомври 2012, 15:19:46 »
Всеки ден по 5-10 минути.

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #25 -: 22 Октомври 2012, 15:31:06 »
Преди четири години имах действащ макет и карах доста. Сега личният ми макет е разглобен и на практика неработещ, но имам на разположение клубния макет. Въпреки това нямам особено желание да карам. По-скоро удоволствие ми прави в къщи да човъркам по някой модел на подвижен състав или гара, а сега най-вече по кораба на De Agostini, който не ме оставя много, много без работа.  :)

Milenski

• Trade Count: (12)
  • Newbie
  • *
  • Публикации: 9
  • Рейтинг: 0
« Отговор #26 -: 22 Октомври 2012, 15:39:34 »
Привет и от мен,

Аз съм си направил маневрено депо и там раздвижвам машини поне по веднъж в месеца :)

Rizar

• Гост
« Отговор #27 -: 22 Октомври 2012, 18:04:01 »
Аз всяка седмица си подкарвам влаковете и си ръчкам и строя нещичко по макета.  ;D Например днес направих един прелез на аухаген и след това си ги покарах.  :drinks:

hristo_t

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 534
  • Рейтинг: 1
  • H0 - IV DR/DB Бургас
« Отговор #28 -: 22 Октомври 2012, 20:27:17 »
Моите модели са си в кутии, но понякога ги вадя и аз да покарам малко. В началото имах нещо като макет, с тунели и планини.

След работа задължително покарвах по 1 час. Сега след работа маневрирам с  детската количка. Жена ми ме чака пред входа на блока и с най голямо удоволствие ми връчва бебето.
Така че за момента съм ограничил карането до веднъж седмично. Установих че бебето макар и 4 месечно се заглежда по движещите се шарени вагончета, а бръмченето на локомотивите го приспива.
« Последна редакция: 22 Октомври 2012, 20:29:07 от hristo_t »

WOLFMX

• Гост
« Отговор #29 -: 22 Октомври 2012, 22:19:30 »
Много рядко. Задконтролерното устройство повреди доста локомотива и захранващата релса и сега от близо година е капоо.  :( :wacko: