Яско,
Представяш ли си колко много :wacko:имаш да купуваш за да подмениш всичко в първа епоха
?
И сградите, и тревата дори 

Ех, Марио, как провокира у мен някои мисли, които ще споделя на глас.
И така, да приемем хипотетично, че сменя епохата с ПЪРВА! Това означава автоматично от колекцията да излезнат следните локомотиви: 01, 03, 05, 23, 24, 41, 42, 43, 44, 45, 50, 52, 61, 62, 64, 71.0, 80, 81, 84, 85, 86 и 87- машини, които харесвам особено много, и не бих се разделил с нито една от тях! Освен това, ако колекцията е в първа епоха, в нея нямат място и две композиции щуки, две композиции D-zug wagen, три композиции Eilzugwagen, Иранки, Altenberg wagen, четири композиции "мечти", легендарният "RHEINGOLD-EXPRESS", "KARWENDEL-EXPRESS", HENSCHELL WEGMANNZUG" и още куп много красиви вагони!
Локомотивите, които все пак ще останат, ще бъдат БЕЗ любимите ми "ВАГНЕР" крила, без турбогенератори и ел. инсталации, без водоподгреватели и водни помпи (защото в епоха едно все още НЕ ГИ Е ИМАЛО)!
И не на последно място фактът, че във втора епоха в Германия железопътната администрация е само една, докато в първа епоха те са повече от пръстите на двете ми ръце...
При цялото ми УВАЖЕНИЕ към хобистите, интересуващи се от първа епоха, аз оставам във ВТОРА!