Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Кой какви механизми ползва за стрелки?

<< < (3/38) > >>

Vlado:
Тези са с крайно изключване. А за какво служи "Stop"-а, убий ме, не знам.

eurostar:
А какво означава крайно заключване, за да мога да разбера моите какви са?

Сега, като сме почнали да говорим за стрелки, да си задам въпроса, който отдавна ме тормози, а именно как да разбера, че една стрелка действително се е преместила след като съм и подал импулс. Говоря за стрелки, които не ги виждам директно от мястото за управление. Случвало ми се е да попадне баласт или нещо друго и стрелката да не се премести напълно. Или пък да не съм натиснал коректно бутона за импулса и пак влакът да дерайлира, за това, че стрелката не се е преместила.

Има ли, според вас, някакъв начин да се инсталират някакви LED's, които да потвърждават физическото преместване на стрелката?

EMPEROR:
Точно с ледове става... само да не забравя довечера ще се опитам да направя схемичката.

mill:

--- Цитат на: EMPEROR link=topic=132.msg759#msg759 date=1198071212 ---Точно с ледове става... само да не забравя довечера ще се опитам да направя схемичката.

--- Край на цитат ---
Ооо супер,ако има схема да се види как се връзва захранването на стрелката. ;D,

NoHaB:
Ние ( аз и баща ми) използваме електро-магнитни стрелки (от старата школа) и сме много доволни ако някоя изгори просто пренавиваме намотката и готово... ::) ;) :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия