Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Кой какви механизми ползва за стрелки?

<< < (23/38) > >>

optron:
Не си имал упътване, защото има стандарт. Управлява се чрез импулси, чиято дължина задава положението, на което трябва да застане. Хубавото е, че серво-машинката сама се контролира и дори да я отклоня с ръка, тя сама се връща обратно - това върши платката в нея. Така ми отпада задължението да измислям сензори и датчици, за да я следя - задавам и как трябва да застане и нататък тя самичка се оправя.
Работи на 4.2 до 6 волта - ползвам интегрален стабилизатор и не ми се налага да опъвам отделно захранване.
На мен ми помогна този файл - http://www.princeton.edu/~mae412/TEXT/NTRAK2002/292-302.pdf
Тук използвам микроконтролер, но може да се направи и по-просто. На мен така ми е по-лесно, защото ползвам миклоконтролери от години. Мога да си програмирам границите и скоростта. Щом казваш, че е бързо, просто ще променя едно число и ще стане по-бавно. ;)
От друга страна, истинските стрелки толкова бавно ли се обръщат? Някъде четох, че било за 2-3 секунди ... Я ако можеш, цъкни едно клипче и на твоята машинка?

bdz43r:
Около 3 секунди трае нормалното обръщане на стрелка.

Best Ripper:
А тия три секунди делят ли се на съответния мащаб, за да е пълен прословутият реализъм? Или и тук той не важи?   :haha: :dance1: :dance1: Или важи избирателно и постъпателно?  :spiteful:

pavel75:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=132.msg42193#msg42193 date=1275426434 ---А тия три секунди делят ли се на съответния мащаб, за да е пълен прословутият реализъм? Или и тук той не важи?   :haha: :dance1: :dance1: Или важи избирателно и постъпателно?  :spiteful:

--- Край на цитат ---

Без майтап, но и аз съм се чудил дали времето трябва да се обръща в мащаб. Но щом скоростта и пътя се обръща би трябвало и времето.

optron:
Хм ... Три секунди, делено на 87 прави 0.034 секунди, тоест трябва да извърши движението за три стотни от секундата ... Нещо не пасва тая логика...
От друга страна, ако три секунди умножим по 87 се получава 261 секунди, което е малко над 4 минути и половина - и така не става ...
Това при 1:87.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия