Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control
Кой какви механизми ползва за стрелки?
pach:
;D ;D ;D
Тъй като раздвижихме темата и аз да попитам нещо.
Ако така се движат стрелките на "memory wire" , не е ли прекалено бавно?
http://ru.youtube.com/watch?v=kKruegsB1PY&feature=related
http://ru.youtube.com/watch?v=UZ9R2Yywjj0&feature=related
Като това второто е н асерво , но и то ми се вижда също бавно...
:o и ако не е толкова бавно , от къде може да се намери тоя "тел"?
Щото за бариери (суперско) и семафори ( може би) май по го бива !
??? ;D
misho_tabakoff:
--- Цитат на: TANO link=topic=132.msg10636#msg10636 date=1223024789 ---Година и половина вече стана откак въведох в експлоатация точно същата комбинация-Тилиг стрелки с конрад механизми.Нямам проблеми -пасват си много добре,но трябва да се съобразиш с някои особености на механизмите иначе ще береш ягоди пардон ядове с тях
--- Край на цитат ---
Я дай жокер какви са особеностите? Да не гризна дръвцето.
TANO:
Проблема е ,че на тоя канпутер в службата не мога да качвам снимки.Иначе бих споделил какво точно трябва да им се пипне на механизмите за да работят добре.
На въпроса на Пач-времето за обръщане на стрелка с ЕСОА е 2-3 сек. ,но в разпределителните гари се използват бързодействащи ЕСОА тип СПГ-3, при които времето е 0,55 - 0,65 сек.
pach:
Уаууу!!! :o
Благодаря - ти явно ми отговори за действителните (1:1) стрелки , пък аз да си правя изводи.
Уф , аз до сега поради употребата ми на електромагнитни задвижки , съм свикнал да щракат като "бесни" , тоест нещо като ЕСОА тип СПГ-3 , пък то май това с тая "паметлива тел" си е по-близко до действителността , тоест нещо като стрелка с ЕСОА с време 2-3 сек.
Мдааа, човек се учи докато е жив ;)
А някой да е ползвал такова задвижване (че гледам на "запад" май добива все по-голяма популярност).Аз намерих някакъв френски (или белгиъски...)сайт , дето се рекламира като производител на такива задвижки , но проводника е в масово производство , само дето не мога да схвана точно какъв е...пусти езици кат не учих на времето :-[
И още един въпрос - ако някой е ползвал или ползва такива задвижки , да питам дали не консумират прекалено голям ток?
Инак идеята за движение като в реалните стрелки направо ми допада много!!! ;D
lubomir:
За стрелките най добро си остава задвижването с мотор- т.е. същото като при оригинала. Жицата се ползва за задвижване на пантографи, семафори и др. не толкова бързи движения. Другото е че с моторните механизми можеш да захранваш "мъртвите" участъци на стрелките(при аналогово у-е), докато при жицата трябва да слагаш специално допълнително превключващо у-во. Общо взето на пазара има всичко, въпрос на избор е какво ще се използва за задвижване на едни или други механизми. При жицата доколкото помня се правеха сметки и се слагаше някво токоограничение с транзистор, в зависимост от дължината на жицата и хода И.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия