Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control
Кой какви механизми ползва за стрелки?
XRISTO:
Сервото дойде, само ще трябва да му бодна някакъв регулатор на обороти, защото се движи много бързо, а на мене ми се иска да включва срелката бавно, едва забележимо.Иначе е доста дребничко, сила има достатъчно като за език на стрелка.Ще се пробвам тези дни и ще мъча да филмирам готовото "творение", може пък и други да решат да използват този евтин и миниатюрен способ.
Платката я махнах, optron, ще ти я пратя освен по някой софиянец (нали и ти си от София), който купи сгради, скоро и други ще имам за продан, а и три вагона ще махам.Не си струва да даваш 5 кинта за куриер, при положение, че платчицата е сантим на сантим - то ще ти излезе по - евтино да си поръчаш цяло серво.Виж, след пробата, ако е успешна, ще си викна към 15 такива серво мотора.Тогава ще си струва да ти изпратя останалите в автономна пратка, ако искаш. :hi:
Best Ripper:
Ицо, може да не се притесняваш.. И аз съм поръчал 5 бройки, трябва да дойдат тия дни.. за експериментите с мерклинските стрелки в Spur 1... :drinks: Ще видим и с големите железа как ще работят...
XRISTO:
Да ти кажа, доста мощнички ми се струват и ще свършат работа, но за да работят бавничко ще им трябва много нисък волтаж.Аз ги изпробвах с една батерия 1.5 волта, но пак ми се стори доста бързо движението.Ще мисля за някакъв регулатор. :hi:
Best Ripper:
Предстоят експерименти... Ще си покаже... :victory:
nilfe:
Разгледайте този сайт. Може би ще е от полза.
http://www.microminiatures.co.uk/acatalog/Model_Railways.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия