Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Кой какви механизми ползва за стрелки?

<< < (19/38) > >>

XRISTO:
Вече са изпробвани въпросните моторчета.Работят сравнително плавно и задържат стрелката в крайно положение без кой знае какви усилия.Сега ще сложа реверсивните релета и двете микроключета - крайни изключватели, а после ще снимам и даже ще се опитам да направя клипче, което да кача в тубата.  :good:

jopeto:
В сканираните  списания открих информация за сервото, което се монтира към декодер. Сервото е точно, като тези от dealextreme.com   ftp://82.103.112.145/Eisenbahn%20Journal/2007/EJ0712.pdf Всичко е тука стр. 91 и 92, осатва да се намери някой да го преведе от немски.

XRISTO:
Аз се справих вече(още преди месец), но когато дойде фотографа да ми снима колекцията и бързах, та не остана време да щракне едно клипче как се движи със сервото стрелката.На мене ми харесва, бавничко прилепя а не Щрак! - като електромагнитните, доста по реалистична е, но си е въртел докато се сложи, а и ползвах двечки микроключета за крайни изключватели, макар да е слабо сервото - спира и не би повредило езика на стрелката.Захранването - с 1.5 волта (експериментирах доста, но с батерийка се движи бавничко и има достатъчно сила  :good:), при повече ток, щрака доста бързо и е като електромагнит.  :hi:

pach:
Тоест работи също като тези от Конрад - скоростно...
Ще търсим още по-реалистично решение... :scratch_ones_head:

XRISTO:
При 1.5 волта работи плавно - ще кача клипче в тубата, когато намеря хубава камера за снимки.  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия