Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Ето какво наричам трансформатор

<< < (4/7) > >>

KRAKOMOBILA:

--- Цитат на: muncho link=topic=133.msg2536#msg2536 date=1204660179 ---Сега се сещам,че може би ще ти помогнат ако попиташ в някой  сервиз  за компютри.Няма начин да не знаят или пък човек който се занимава със слаботокови истории.А има и едни уреди,които се продават във всеки ел.магазин,приличат на елка и с тях мерят различни параметри.Ако си виждал с подобно нещо мерят силата на акумулатора ,търсят какво напрежение идва до фарове,стопове и т.н.
Уф,май само дрънкам ...ама се чудя как да помогна ;)

--- Край на цитат ---
Мисля, че говориш за мултицет.

Жоро:

--- Цитат на: eurostar link=topic=133.msg2531#msg2531 date=1204653533 ---Ще му купя адаптер, но не знам с каква мощност. Ходих в магазина за адаптери с книжката "Спецификации", но в нея никъде не пише за ватове. Магазинерът също не можа много да ми помогне. Само ми каза да разбера, каква е максималната мощност, която ще се ползва и тогава да се върна при него.

Въпросът ми към вас е знае ли някой колко вата ползва един трансформатор?

--- Край на цитат ---
Старият траф на Пико е с мощност 33,6 вата, а той е по-мощен от този където имаш. Този MRC като го гледам няма и половината, така че ако вземеш адаптор с изходна мощност от 40 вата не би трябвало да имаш проблеми. Ако е по-мощен не пречи.

eurostar:
Благодаря, Жоро. Така ще спя по-спокойно. Адаптерът, който ми предложиха е 50 вата, но исках първо да се уверя преди да го купя.

Maktub:
Здравей, също ми се струва, че мощността можеш спокойно да я измериш с мултицет. Предполагам че във всеки сервиз за телевизори, компютри, могат да ти премерят параметрите на трансформатора за секунди – не би трябвало да е проблем – и ще имаш точната информация. Иначе трябва да си купиш мултицет и сам да си мериш мощността (което може би също не е лоша идея предвид множеството слаби тоци в един макет).

Един въпрос - опитах да поръчам такъв траф от КАТО, но при опцията за избор на държава нашата татковина не я мярнах сред останалите държави. Как става поръчката, когато трябва да обявиш адрес за доставка?

pach:
Леле , мале , що си трошите парите по тоз начин!
Парите ги давайте за модели на локомотиви, вагони и релсов път...
Ако някой се интересува , знам фирма в България която произвежда трафове в метални кутий , с шнур , предпазители и пускови ключета ,както и изходни клеми по заявка на клиента.Заявяваш каква мощност ти трябва и какво изходно напрежение и човека ти предлага два-три различни обема на кутията и трафовете вътре , изпълнява поръчката в рамките на 10-тина дни и в зависимост от мощноста е цената .Например до 50-60 W на 12-16 V излизат около 70 лв. До 100-120 W на същите напрежения е около 90-100 лв.Имат хубав външен вид и са обезопасени и изработени по стандартите.
Поръчваш , плащаш и остава след това да си го включиш към каквото искаш - кеф ти аналогово управление (днес ако остане време ще кача в темата една страхотна схема) кеф ти като захранване на бустер за цифрово управление...
Ако някой го интересува , ще проуча как стоят нещата и може да поръчаме една малка серия.Ако остане време ще кача снимка тук също днес. ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия