Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Загадки!
TANO:
;D ;D
Е, значи не съм познал. Но понеже казваш да си начешем клавиатурите - такава кабина имат 17, 18, 19, 27 и 28-ма. От ъгъла на снимката трудно се виждат търкалата, затова гледам цилиндъра. На 19 и 27 е наклонен - този е прав. Най се набива на очи шибърния капак. Такъв е на 28. Затова реших, че е 28-ца. Табелата изглежда като на Ханомаг. Оттам доставките са през 11, 12 и 22 година. Ако приемем, че снимката е от първата световна (заради военните) значи, че не е 22-ра. Обаче какво пречи снимката да е правена и по късно и тия военни да са се качили на площадката при някое учение. Което значи, че можем да включим и 22-ра година. Това беше моята логика, но явно не съм познал. Да видим верния отговор.
gzo:
--- Цитат на: TANO link=topic=1362.msg91206#msg91206 date=1379410391 --- В предвид военните униформи 11 или 12-та. А?
--- Край на цитат ---
Имено в предвид военните униформи би трябвало снимката да е или края на 30-те или в годините на ВСВ.
pach:
Колкото до снимката, май си е правена след 1944г.
Не съм сигурен, но войниците (ако са такива с избелелите униформи),
са с ботуши именно след тази година (по примера на съветската армия).
После даже и пилотки въвеждат за малко, но тези са с кепета.
Може би локомотива е от БДЖ-18-та серия?
TANO:
--- Цитат на: gzo link=topic=1362.msg91215#msg91215 date=1379416660 ---Имено в предвид военните униформи би трябвало снимката да е или края на 30-те или в годините на ВСВ.
--- Край на цитат ---
Да де ама задачката беше кога е произведена локомотивата, а не кога е правено кадрото. :mda:
zazo:
Gzo е прав. Снимката е от края на 30-те началото на 40-те години, за съжаление нямам точна дата, макар че един от хората на нея е брат на дядо ми.
Серията е 28-ма и аз се ориентирах по шибърния капак. Производител е Ханомаг (табелата) , доставките Тано ги е изброил.
Моето предположение за годината се базира на тендера. Този на снимката е 3 T 14, a с такива от Ханомаг са само доставените през 1911-та. Поне тендера със сигурност е произведен тогава. ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия