Със сигурност не е Пбк, там няма такава сграда встрани от линията(на черно-бялата снимка), пък и Пбк винаги е била с 4 коловоза. Същата сграда я има и сега, и пред нея е секционния пост на Мирово. За това предположих, че е Мво и май съм познал. Релефа отстрани също повече прилича на Мво, сега там на този баир(дето се вижда на шарената снимка) има фотоволтаична станция. Колкото до теловете, за които Лиро/Миро пита в неговата тема имам леки затруднения в отговора. Миро, ако питаш по принцип за телове както и да е, ама точно на Мирово е малко проблем. Както знаеш цялата линия от Сръбско до Турско е била с ЕМЦ. Имало е обаче и ЕМЦ със семафори. Тук ти е ясно, че ЕМЦ с механични семафори с телове не се връзва. Аз обаче знам със сигурност, че доста гари, между които и точно Мирово (информация от стария технически на Ксц Стоян Ленгаров) са били със семафори с електрическо задвижване. Т.е. отваряне от КСР на ЕМЦ и автоматично затваряне посредством изолираното звено на предучастъка(някои от вас вече знаят какво е из. звено и ПУ). В последствие тия семафори са заменяни със светофори, но така или иначе поне на мен не ми става ясно защо тогава е имало и телове за управление. Или са били стари, ако преди това е имало МЦ, или прелез, ама там не знам да е имало прелез. От дясната страна на Мво посока По няма нищо, за да е имало някога път, че и прелез. Иначе готини снимки. Някои ги има в букварите на Деянов, ама за пръв път ги виждам шарени.