Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Загадки!
Жоро:
Да, Краси, за тази машина говори Митко. Това е wü C, която после става 18.1. Като се прибрах я извадих и премерих, колоосите са, както предположи Митко, 20мм. Но нямат нищо общо с тези по-горе. Нямат изместени противотежести, а тези са завъртяни на 90°(на око), при трицилиндровите са на 60°.
Другата 18-ка на Роко е легендарната S 3/6, тя пък е още по-големи колела - 1870мм. По-късно тя става 18.4.
Адри частично е дал отговор на въпроса как са изолирани колелата, да с букси, но и на двете колела. Сигурен съм защото ги пробвах с мултицет, дали не са за някоя променливотокова машина. Не са, а и профилът не е за Märklin.
Така, че бирата ще поостане да се изстуди хубаво :buba:
mitko0888:
--- Цитат на: Жоро link=topic=1362.msg115419#msg115419 date=1554227111 ---... Нямат изместени противотежести, а тези са завъртяни на 90°(на око), при трицилиндровите са на 60°.
...
--- Край на цитат ---
Не рабрах кои са изместени и кои не са:
От твоите снимки противотежестите са изместени, изглежда на 90 градуса, като на четирицибивдрома машина,
На твоята машина не са?
На Роко 18.1 също са изместени, както си трябва (вж. втора сцепна колоос):
ПС: Не казвам че твоите колела са от 18.1, само предполагам ... и ми приличат на такива.
ПС2: На моята БР64 металните колела изглеждат доста по-различно.
mitko0888:
Снимката май не съм я пуснал както трябва: https://www.roco.cc/doc/idimages/def2/40146.jpg
pach:
Жоро сигурен ли си, че са от Роко?
Аз съм си купувал подобни колооси от теб, но на Лилипут!
mitko0888:
--- Цитат на: pach link=topic=1362.msg115424#msg115424 date=1554282181 ---Жоро сигурен ли си, че са от Роко?
Аз съм си купувал подобни колооси от теб, но на Лилипут!
--- Край на цитат ---
Оная стърчилка, на която се закача контракривошипа, или както там се нарича, си е точно в стила на Роко.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия