Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
:) За любителите на ПАРАТА ...
gregary:
Скоро излезна тоя лок на Роко:
Въпросът ми е - съществувал ли е тоя лок с такава червена ловрея?
Аз не намерих информация... :scratch_ones_head:
Petko Ivanov:
Виждал съм 05.001 в Нюрнберг с червена аеродинамична обшивка, така че вероятно и 01.10 са били с такава.
IvanC:
--- Цитат на: gregary link=topic=1380.msg122248#msg122248 date=1631214043 ---Скоро излезна тоя лок на Роко:
(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Ами те и Роко си го пишат: Какво би било ако...
Понеже локът е бил способен да се движи със скорост 150 км/ч, според нормите на DR за цветовете на локомотивите, тази серия е можела да бъде боядисана в тази ливрея. Но по времето на доставката на локомотивите, DR е бил вече под управлението на Вермахта, експресните и луксозните влакове са спрени от движение и локомотивите са били доставени с черната ливрея.
Май е имало поне един (01 1001) с фотографската ливрея - сивата варна боя, която след фотосесиите се измива, за да се покаже отдолу стандартната ливрея.
Мислех да поръчам този лок, но червената боя ме смущаваше и затова се разтърсих за повече информация и горното е което намерих.
Както Петко писа, 05 001 е бил с червена ливрея по случай Олимпидата в Берлин (1936 г.) и е с олимпийските кръгове на тендера.
Иван
Krasi Tankista:
--- Цитат на: IvanC link=topic=1380.msg122274#msg122274 date=1631719225 ---Ами те и Роко си го пишат: Какво би било ако...
Както Петко писа, 05 001 е бил с червена ливрея по случай Олимпидата в Берлин (1936 г.) и е с олимпийските кръгове на тендера.
Иван
--- Край на цитат ---
Малко уточнение:
Компанията Borsig произвежда двете машини със серийни номера 05 001 и 002 през 1935 г. Модифицираният 05 003 с предна кабина и изгаряне на прахообразни въглища последва две години по -късно. Инженерът Адолф Волф отговаря за строителството.
Опростената облицовка на първите две 05 ги затваря напълно и достига до няколко сантиметра над горния ръб на релсите. Двигателят беше достъпен чрез ролетни щори. Червената боя е избрана за визуално подчертаване.
На 14 май 1936 г. той достига депото Хамбург-Алтона, където се използва за бързи влакове FD за Берлин. Поради летните олимпийски игри през 1936 г. тя рисува олимпийските пръстени на търга през това време.
източник: https://www.dampflokomotivarchiv.de
От горенаписаното следва, че червената ливрея е типична за Бр 05 от самото им създаване. За Бр 01 1067 освен стандарната черно - сива ливрея би бил вероятен и камуфлаж, но нищо не пречи на РОКО да си фантазира, особено когато липсват качествени, достоверни фотографии на тази машина.....
pach:
--- Цитат на: gregary link=topic=1380.msg122248#msg122248 date=1631214043 ---Скоро излезна тоя лок на Роко:
(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Локомотива никога не е бил в червена ливрея!
И за олимпиадата още не е съществувал:
--- Цитат ---13.03.1940 г Доставка до DRB - Deutsche Reichsbahn [D] "01 1067"
30.03.1940 г Тест драйв [Брауншвайг - Магдебург]
04.02.1940 г Приемане [сервиз на Reichsbahn Брауншвайг]
15 януари 1945г Паркинг [след инцидент, отстрани в Eschwege West]
20.06.1945 г z позиция
20.08.1945 г => RBGD - Главна дирекция Reichsbahn на Британската окупационна зона, Билефелд [D] "01 1067"
[Железопътна администрация на британската окупирана зона]
09.10.1946 г => HVE - Щабквартира на железниците на американските и британските окупационни зони [D] "01 1067"
[Асоциация на железопътните администрации на американската и британската окупационна зона]
25 май 1948г Пенсиониране [според автора. HVE Fuv 3/15]
__.__. 19xx
--- Край на цитат ---
Червената ливрея е била предназначена за експресните локомотиви от
последно(то) поколение като серии BR-01, BR-03 и BR-05!
От самата фирма "Роко" дават в описанието си към модела, че червения цвят е бил "една възможна опция" за този локомотив. За сега не намирам снимка на този локомотив и сигурно
си е бил черен, съдейки по цвета на тендера му, за който има описание че е бил черен.
Та така...
И една по различна снимка на...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия