Интересно , че тази тема сутринта не ми излезна в непрочетени , та чак сега я видях...
"...не стреляйте по пианиста , той само ви забавлява !!!"- надпис в една кръчма

Явно написалият горното първо няма никакво понятие от железници, още по-малко от парни локомотиви, второ, лъже, че информацията е получил от Ст. Стоичков, и трето, написаното е пълна глупост и измишльотина от край до край.
Нека да изясня как стоят нещата от първа ръка (за сведение аз съм един от групата на 16.01 и съм тоз, който изкара влака):
Добре дошъл и от мен на един професионал за който само съм слушал!!!

И не така с острото - тук сме се събрали приятели , които да си помагаме и учим един от друг , и само може да се радваме ,че се появи при нас истински професионалист!!!

Жалко , че точно такъв повод , предизвика логването на уважаван от мен човек и искам да искажа съжалението си за което.

Или някой е тълкувал думите ми пред Tramway в грешна посока (ако го е алармирал за глупостите от моя страна то това направено съвсем тенденциозно , но защо тепърва ще се разбере...един побърза да си сложи наколенките вече тук...

) или самият той не е разбрал иронията спрямо мен , която "скрих" в горният си пост (в който показвам и "моята" колекция).
Да , мога да се закълна , че по-горе разказаната история , съм я чул лично от Стефан Стоичков , в присъствието на още един наш съфорумец.Това ми бе първата и за сега единствена среща с този човек , на който бях представен по-случайност от този колега по хоби.
Друг е въпроса , че въпреки подозрителните ми въпроси като неспециалист по локомотивите и влаковете , които изложих накратко малко по-назад в темата ,се хванах като пръв шаран на тази съшита с бели конци история , разказана от уважаван възрастен човек , през смях , за пет минути в десет изречения - явно въпреки моето уважение , той е решил да си направи неуместна шега със заека - тоест мен.
Ясно е ,че не разбирам от парни машини , за това се опитах да пресъздам с мой думи като "прогорени" (аз пък се съмнявах че се казват "димогарни" тръби , "озорване" , не че бутате влаковете на ръце , а по-общо казано - стрес (в най-широкото понятие на тази дума) ,това е валидно и за "изсилването" , "динозавър" и всички останали обикновенни човешки думи , с които съм си послужил.
Историята от самото начало нещо и "куцаше" , но съгласете се , че чута от Стоичков , не само аз , но и всеки на моето място не би се усъмнил в нейната достоверност , още повече ,че съм далеч от професионалните среди в нея...
Да се надяваме ,че това е било една дебелашка шега , която нямам нищо против да ми се запише на мен!!!
Колкото до 15.215 четох линковете дадени тук към темата с протоколите , и разбрах от там истината за нейното състояние .Мисля , че там професионалистите са написали точно за какво става дума , така че на мен ми остава да се надявам , че там информацията е по-достовера от "моите" слухове...

Мога да продължа още много, но не виждам смисъл. Призовавам за напред да не пишете измислици, да не лъжете по сериозни поводи като горния, и да не спекулирате с имена на известни и авторитетни специалисти. Истината винаги излиза наяве. И няма как да се скриете зад уговорки като "май доколкото чух", "някой ми каза ама не знам кой", "чух го в банята със сапунисани очи".
И имайте предвид, че подобни детинщини могат да докарат сериозни неприятности на някого.
Надявам се , макар да "сапунисаха очите" на детето в мен , и тогава със шегата , и сега с размаханият пръст , двама уважавани от мен люде , сериозните неприятности да не се случат на никой!!!
Това ,че всичко се записа на моя гръб - ми аз съм си виновен ,че се доверявам все още на авторитети... и си мисля , че с мен се отнасят така както аз към тях - с уважение!!!

...
ПП.Поне моята грешка , предизвика написването тук на истината за една интересна случка...