Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
:) За любителите на ПАРАТА ...
Coltrane:
Що се отнася до 15.215, може да се вземе тендерът от 15.04, който е резерва в Асеново. И както всички знаете, поради факта , че този локомотив е изключително популярен, всички останали липсващи части и агрегати могат лесно да бъдат набавени, от оставените в резерв още 5 единици. Потенциална възможност за реставрация и привеждане в движение с минимум средства има за отделни машини от серийте 14; 36; 12; 46.03 и при особено голям ентусиазъм 11.10. :thank_you:
TANO:
--- Цитат на: bdz43r link=topic=1380.msg40143#msg40143 date=1272034739 ---Освен това такива машини из Европа с лопата да ги ринеш.
--- Край на цитат ---
Е, чак с лопата да ги ринеш - дори и така да е все пак става дума за най-масовата серия локомотиви в България изобщо за всички времена - 279 машини. Даже и 43 серия са по малко - 205 бр. със всичките и подсерии. В този смисъл е редно да имаме поне една действаща машина от тази серия като най доминираща в облика на железницата ни в целия период след войната та чак до края на 70-те години. Или поне аз така си мисля, ама може и да не съм прав. Щото 05 серия са само 5 машини работили почти само по 8ма линия, като следствие от някои техни особености, докато лодките са работили сполучливо по цялата ни мрежа години наред и едва ли има някой по стар железничар, който да не си ги спомня.
optron:
Не е точно за влакове, но е по темата за парата. Добре де, накрая за момент се появява и влакче.
http://www.youtube.com/watch?v=ZExQb3-XF30
ПП: Това е едно от любимите ми предавания!
pach:
Ехееее, хората какво ще гледат след три седмици!!!
А ние...?
pach:
Утре (неделя-16 май) парна машина на БДЖ -01.23:
--- Цитат на: lok45111 ---В Неделя в 9:45 тръгва от гара София към Черепиши Мездра с туристически чуждестранен влак.
--- Край на цитат ---
(от форум локомотиви)
:dance1: :dance1: :dance1:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия