Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
:) За любителите на ПАРАТА ...
Tramway:
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=1380.msg51873#msg51873 date=1294326575 ---Това сериозно ли ? :fie:
--- Край на цитат ---
Честен кръст! Колко кандърми дръпнах (и не само аз) на началствата да назначат за една седмица машината на редовни ПВ и ЛТВ в района - поне там има колкото щеш - ПВ за Плачковци, за Бяла, ЛТВ за Габрово и пр. къси дестинации за които не трябва междинно зареждане, даже и маневра в Триажна, ама не! Много скъпо щяло да излезе. Макар че експлоатационните разходи за парна машина са точно колкото на дизел, че и по-малко. Туй, че хората имат нужда от стаж като машинисти, а не като миячи, не се оказа достатъчен аргумент. Не знам......
KRAKOMOBILA:
Аз съм в потрес! То бива, бива безхаберие - ама това минава всякакви граници. :fie:
Best Ripper:
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=1380.msg51873#msg51873 date=1294326575 ---Това сериозно ли ? :fie:
--- Край на цитат ---
То от такива "сериозни работи" и "началници" БДЖ-то е на това дередже... :bad:
Vlado:
От Railwaymodeling:
--- Цитат на: 44 134.5 ---
--- Цитат на: KRAKOMOBILA --- Доколкото знам 16.01 има проблем.
--- Край на цитат ---
16.01 ще се пали идната седмица в депо Го за стаж на новоизкаралите курса. Машината е изправна. 609.76 е с изтекла ревизия на котела и изтичаща спирачна ревизия. 05.01 е с разглобено пароразпределение духащ салник и още няколко дребни кусура, но като цяло се води изправна. на 03.12 живот и здраве май месец може да и се чуе гласа, а за 15.215 Деянов е обещал на Боно тази година да се прави.
--- Край на цитат ---
liro4605:
Кога е пройзведен последния парен локомотив?Много ми е любопитно :yes:.
Питането ми опира до SBB или по скоро BLS.Първите им ел.локота са 1910-1911г. Та на тоз фон си е живо състезание "тока срещу парата" :haha:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия