Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

:) За любителите на ПАРАТА ...

<< < (61/215) > >>

liro4605:
Неясно съм задал въпроса,но пък получих добри отговори!Въпроса ми по скоро:
 -Кога парата се е предала напълно като ново производство по света?
Или по друг начин казано:
-Колко време трае прехода от парната към ел тягата?
Това всичко общо за цял свят.

Vlado:
Отговорът според мен е: Преходът е налице и днес! Именно заради страни като Китай, в които все още масово се ползва парна тяга за отвозване на влакове.

IKAR:
И да допълня. Кога в България е прекратена редовната експлоатация на парни локомотиви, тоест за редовни товарни и пътнически влакове? Едва ли някой помни кой е последният редовен влак с парна тяга по нормалните и теснопътни линии. Иначе в бившата ГДР си е имало парни локомотиви в редовна експлоатация, в това число и за пътнически влакове по главните линии, не говоря за теснолинейката в Харц, плътно до обединението.

liro4605:
За България има по знаещи от ме,но официално по "приказки от по големите" с влак за Панагюрище 1979г ,после обаче продължава да се използва още на места ,едно от който Ямбол Елхово.Повтарям това са приказки който съм слушал от по старите колеги не пледирам че е така.

Vlado:
За маневрена дейност много след това, май! Някъде до към 1985г. или нещо такова... Я по-добре някой по-знаещ да каже.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия