Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
:) За любителите на ПАРАТА ...
lubomir:
Това да не ти е Австрия, та да е общоизвестно и публикувано в нета поне 1 месец предварително и разписанието и машината която ще тегли ;D. Всъщност сега като гледам е дадена програмата за цялата година
http://www.eisenbahnmuseum-heizhaus.com/index.php?id=18
Тука тези "извънредни" събития са високо засекретени, и са с приоритет за националната сигурност. ;D
KRAKOMOBILA:
Просто нещата се разбират в последния момент, а разписанията много рядко се спазват.
lubomir:
Нещата ги разбираме в последния момент ти и аз. За неспазването на разписанието има някакъв резон, и без туй влака е специален. Обаче защо тарикатите го крият до последно, аз не мога да си обясня. Освен туй, не виждам нищо ненормално, да дам някой лев на пред фалитното БДЖ за да се повозя на парен влак ей тъй за кеф, па може и за последно. Обаче тея явно пари не им трябват ;D. Въобще, организирането на този тип дейнст тук за мен си е пълен ъбсурд.
KRAKOMOBILA:
--- Цитат на: lubomir link=topic=1380.msg25559#msg25559 date=1244632648 ---Нещата ги разбираме в последния момент ти и аз. За неспазването на разписанието има някакъв резон, и без туй влака е специален. Обаче защо тарикатите го крият до последно, аз не мога да си обясня. Освен туй, не виждам нищо ненормално, да дам някой лев на пред фалитното БДЖ за да се повозя на парен влак ей тъй за кеф, па може и за последно. Обаче тея явно пари не им трябват ;D. Въобще, организирането на този тип дейнст тук за мен си е пълен ъбсурд.
--- Край на цитат ---
Организирането на този тип дейност не се прави от БДЖ, а от туроператори, които просто ползват подвижният състав на БДЖ. За да си платиш (обикновено сума около 1000 евро, че и повече) да се возиш, трябва да платиш на туроператора - който ще ти обясни как седят нещата, а е възможно и да не иска да взима външни хора от групата която си идва направо от друга държава със самолет (на които билета е включен в пътуването с парната машина). А иначе - разписанието се разбира от телеграмата която се праща 1-2 дена преди пътуването в лок. депо София. Преди тази телеграма - няма нищо сигурно, само слухове.
zazo:
Хехе, 1000 евро. Нема да им стъпим, дет се вика. За тая сума ще заведа цялото семейство на кой да е парен фестивал, заедно с пътя спането и бирите. Щом имат клиенти нека.
Иначе Любо е прав, то това е някаква болест на нацията, всичко да е скрито покрито.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия